Путин с нова конспирация: САЩ и Англия искат ни откраднат Световното по футбол

Американците искали да прецакат и Катар

Руският президент Владимир Путин излезе с нова конспирация за САЩ. Този път той изрази възмущение от начина, по който американците водели кампания срещу ФИФА. Припомняме, че ФБР води разследване за корупция в организацията и вече арестува неколцина нейни членове.

Според руския президент от САЩ искат да получат правото да организират Мондиал 2022, на което домакин е Катар, а техният съюзник Великобритания да вземе Мондиал 2018, който е предвиден за Русия. 

"За нещастие нашите американски партньори преследват хората по незаконен начин, за да постигнат своето. Не бих изключил да е същото и със случая с ФИФА", заяви Путин. Джон Уитингдейл, който е културен секретар на Великобритания, заяви вчера, че Блатер трябва да си подаде оставката. Министър-председателят Дейвид Камерън е подкрепил това мнение напълно, обяви официален говорител. "Футболната асоциация на Англия, както и ние, подкрепяме кандидатурата на принц Али", заявиха от "Даунинг стрийт. Бразилският президент Дилма Русев също подкрепи течащите разследвания.

"Всички разкрития по този случай са изключително важни. Това ще позволи на футбола да стане по-професионален и ще има добри последствия за играта в Бразилия", заяви Русев на пресконференция в Мексико Сити. Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер също даде своето мнение, докато беше на визита в Лисабон. "Корупцията отрови политиката и спорта. Честността и спортсменството са най-важната част от спорта и се простират извън него", заяви Щайнмайер пред немските агенции.