В. Стефанов: ЦСКА загроби държавата както Цветан Василев КТБ

Ако всеки си предяви исканията към клуба, задълженията ще станат около 50 млн.

Президентът на Славия Венцислав Стефанов коментира случващото се в ЦСКА и това, че отборът ще играе във В група през новия сезон в типично свой, изпълнен с култови фрази, стил. Той каза, че вината за положението на „червените” се носи от всички, които са приемали залози за марката и са сключвали всякакви сделки. „Но и бе петел съмва, нали виждате”, обяви той в ефира на БТВ.

„ЦСКА е загробила държавата, а не държавата да е виновна за нещо. Това ми прилича все едно Цветан Василев да поздрави по радиото всички пострадали от КТБ с песента „Сиромах съм, сиромах съм”. Не е виновна държавата. Виновни са всички, които приемаха залози по марката, които са сключвали всякакви договори. Но и без петел съмва, нали виждате”.

„Как да го запази този лиценз с тези задължения? Във ФИФА и УЕФА има ясни правила. Когато харчиш повече отколкото печелиш, не можеш да си го запазиш. Ако всеки си предяви исканията към клуба, задълженията ще станат около 50 млн. Ние в Славия се стараем да си направим добре сметката. В ЦСКА имаше разхищение и пилеене на средства, безумни щабове по 50-60 човека”, добави Стефанов.

На въпрос кой е по-подходящият човек за кормилото на ЦСКА, той отговори така: „Този който ще плати задълженията към хората, той ще е най-подходящият. Първо си помислих, че това ще е Манджуков, но станаха размествания”.