Босът на БФС призова медиите да не нападат „четвъртите в света”

Футболистите подведоха Любо Пенев, много от тях не знаят какво е да си играч на националния отбор, заяви Борислав Михайлов

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изтъкна причините, поради които Изпълкомът реши да освободи националния селекционер Любослав Пенев от заемания от него пост.
Босът на БФС призова медиите да не нападат „четвъртите в света”, които участват в управлението на родния футбол.
„Анализирахме доста ситуацията в националния отбор. Всичките три години на Любо Пенев, в които постигна 9 победи, 7 равни и 8 загуби, колегите бяха на мнение, особено през последната година, че не се представяме добре. Още след четвъртия кръг отборът почти е изгубил шансове да се класира, и то при положение, че се класират първите два отбора в групата. Издръжката на националния отбор е 2 750 000 лева. Условията са уникални - на нивото на големите отбори. Със сигурност най-големите виновници са футболистите, но треньорът трябва да им въздейства по някакъв начин. Играчите го подведоха. Някои от футболистите се самозабравиха. Приятели сме с Любо, играли сме заедно. Разделяме се като приятели. Футболистите подведоха треньора. Много от тях не знаят какво е да си играч на националния отбор. Питах ги какъв им е проблемът, а те ми казват, че няма проблем. Значи има голям проблем. Ако се бяха класирали, щяха да си разделят 2,5 млн. евро. Как повече да ги мотивираме”, попита Борисов Михайлов, след което призова медиите да не критикуват „четвъртите в света”, които са част от управлението на българския футбол.
„Искам да престанете да се упражнявате върху играчите от 1994 г. Няма по-добра федерация от тази. Престанете да се упражнявате върху тези хора, защото те са дали много”, допълни Михайлов, след което отново се върна на темата „Любо Пенев”. „Дали ще плащаме неустойка, дали няма - тепърва ще говорим с него. Със сигурност Пенев отлепи ютията, но е факт, че сме четвърти. Много ме е яд за раздялата с него. Вкара дисциплина”, добави президентът на футболния съюз.