Скандал в БНТ: Водеща взе думата и отряза кандидат-президентка, не иска да води диалог в студиото

Приятелката на Саркози и Путин - Йорданка Колева - е поредната странна птица, която прахоса телевизионно време на обществената медия

Ексцентричната кандидатка за президент Йорданка Колева, която твърди, че се познава лично с Владимир Путин, Никола Саркози и още куп световни лидери, на които давала съвети, направи поредния цирк в кампанията по БНТ. 

Врачката, с псевдоним Йоана Рубин, по договор с обществената телевизия участва в предаването "Още от деня". Вместо обаче да позволи да й бъдат задавани въпроси от водещата Поли Златарежа, Колева, която по призвание е врачка, започна да чете многогобройни ръчно написани листи и помоли да не бъде прекъсвана от журналистката. Оказа се обаче, че по договор тя няма право да изнася новогодишни слова пред зрителите на БНТ в част от най-гледаното телевизионно време. 

На няколко пъти водещата я попита как Колева ще промени обществото, а мераклийката за поста на "Дондуков" 2 обясни кратко, че ще вдигне заплатите и пенсиите. Тя щяла да въведе нов режим, в който президентът да има подобни правомощия. 

След като обясни на недоумяващата Златарева простичкото решение на проблемите в страната, Колева се върна без смущение към написания предварително текст. В крайна сметка водещата беше принудена да спре поредния цирк, който кандидат-президент се опита да направи след многократните изяви на друг колоритен участник в кампанията - Митьо Пищова.