Радев отново заговори като кандидат-премиер, оправя образованието и здравеопазването

Намеренията на генерала съвпадат с работата на министър-председателя, а не на държавния глава, категорични са журналисти и анализатори

Кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, се срещна с граждани от Свищов, съобщиха от пресцентъра на БСП. „Тук сме, за да мислим, говорим и действаме за бъдещето на нашите деца. Няма да се примирим с лошото състояние на здравеопазването и на вашата общинска болница. Образованието ни деградира и се закриват училища“, посочи той. С подобни изказвания и реторика още с първите си изяви журналисти и анализатори му намекнаха неколкократно, че говори не като кандидат за президент, а че все едно се готви да става министър-председател. Още в първото си телевизионно участие като кандидат-президент в БТВ подобна забележка му отправи водещата Цветанка Ризова, която в прав текст му каза, че все едно слуша политик, който се бори за "Дондуков" 1, а не за "Дондуков" 2. Радев подмина забележката и продължи да говори по въпросите, по които се е подготвил.

В Свищов все пак той подчерта, че ще работи за открита президентска институция, която да обединява хората, да търси истината и да поставя категорични позиции, защитаващи интересите на българските граждани. „Единственият коректив на сегашното статукво сме ние с Илияна Йотова. Ще работим за това да се гордеем с външната си политика, а не да се срамуваме от нея“, каза още ген. Радев. Той подчерта, че по време на пътуванията си зад граница ще се старае да кани бизнес делегации с него, за да се създадат възможности за инвестиции в България и подобряване на икономиката. По време на среща с граждани от Свищов десетки жени от различни поколения изненадаха ген. Радев и го обсипаха с цветя, като му обещаха, че ще работят за това той да бъде следващият президент на България.