​Червен шаман обяви Корнелия за новата „лявата лейди Тачър“

Подобна идея може би е плод на раздвоеното съзнание на социалистите, които се люшкат между масите и капитала

Ласкателите на новия лидер на БСП така се унесоха в стремежа си да се нагодят на шефа на „Позитано“, че започнаха да ръсят глупости и безумия по адрес по нейни адрес. 

Палмата обаче държи неизвестен политолог, професор и президент на Висшето училище по сигурност и икономика - Георги Манолов. Въпросният разбирач на лявото казва за Нинова в интервю пред „Епицентър“: „Лидер тип „мъжкарана“, пословичен работохолизъм, ненапарфюмиран имидж, гъвкав и ловък играч, почитател на умерения консенсус, твърд, но екипен ръководител и пр. Дори без ирония ще кажем, че може би на политическата сцена изгрява звездата на „лявата лейди Тачър“ в България.“ 

В главите на червените другари сравнението може и да звучи красиво, а в реалността Тачър е само консерватор, спасила и възродила в продължение на няколко последователни мандата икономиката и престижа на Англия. Но родните социалисти, преродени от комунисти, традиционно демонстрират раздвоено съзнание. Вероятно за пред електората ще представят другарката Нинова като лява – ще раздава на килограм помощи, пенсии, почивки и други благини от социализма. А на червените барони и олигарски реално им се иска Корнелия да мисли повече за капитала, за да могат да си лапкат милиони. Пък и нали като млада девойка още на 26 години е стартирала кариерата си със сини протекции. 

Тъжната истина е, че Нинова,  независимо от червените мераци, никога няма шанс да бъде Тачър, както и Станишев никога не се превърна в Мистър Пропър.