Лукарски с уникален гаф - праща погрешка прессъобщение срещу Кънев, после се извинява

Според черновата никой не слуша Радан Кънев

Министерство на икономиката изпрати погрешка прессъобщение до медиите, в което се цитира изказване на министъра Божидар Лукарски със заглавие "News.bg: Никой не слуша какво говори Радан Кънев, намекна Лукарски". Самото съобщение на Министерство на икономиката съдържаше единствено текста на новината от news.bg:

"Радан Кънев непрекъснато излиза с бомбастични изказвания, които според мен не намират реалистична почва в нашето политическо битие.

Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски в отговор на въпрос, свързан с изказването на Радан Кънев, че Реформаторският блок няма да се яви в този си вид на предстоящите избори и прогнозирания от него край на управлението на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че подобни изказвания не помагат на Реформаторския блок.

Припомняме, Радан Кънев обяви, че ДСБ може да продължи сътрудничеството си с членовете на Блока, но той няма да се яви на избори в досегашния формат.

Изказването на Кънев дойде по време на среща с българи, живеещи в Брюксел. Тогава той сподели, че е разочарован от ръководството на ДБГ в лицето на Меглена Кунева и Даниел Вълчев. Той прогнозира, че „господството на ГЕРБ върви към своя край”."

Час и половина по-късно от пресцентъра на икономическото министерство изпратиха още един мейл с уточнение, че новината от news.bg e била предназначена за "вътрешна информация на пресцентъра, а не е официално прессъобщение или становище на Министерство на икономиката до медиите".

"Моля да ни извините! С пожелание за весели празници!", написаха още от пресцентъра на министерството.