Тадаръков: Доган е един земен, земен човек, ще открие нещо гениално

Освен с философия, почетният председател се интересува от най-новите технологии

Верният лакей на Доган - проф. Димитър Тадаръков, отново засипа публиката с хвалебствия за почетния председател на ДПС. В пропагандата в негова защита е строен целият актив на задкулисието, забъркан с проваля на българския преход. 

Според Тадаръков Ахмед Доган е един много земен човек, който в момента работи върху огромен филосовски труд и е на път да направи революционно откритие, за което ще научат всички, когато му дойде времето.

„За мен е странно, ако това е истина, че се забранява на един български политик, който е вече 28 години e в политиката, влизането в една държава, без да има мотиви за това или поне до тоя момент не сме ги чули”, разсъждава Тадаръков по казуса с евентуалната забрана на Доган да влиза в Турция в интервю за Би Ти Ви.

Той подчерта, не за първи път, че е много близък приятел на Доган, но въпреки това не знае каква му е позицията за Москва и Кремъл, за последните 20 години винаги е доказвал, че е българин, а посещенията му в Турция са броят на пръстите на едната ръка.

Бизнесменът обаче разкри, че сега почетният председател на партията подготвя голям философски труд и продължава да се занимава с иновации.

От три години твори един голям философски труд, в който философията и политиката започват от преди 3 хиляди години. От китайските философи до съвременни дни, пише в тази област. Второ, интересува се от най-новото в индустриалните технологии и технологиите въобще. Два пъти е бил поканен да бъде почетен председател на Българското въглеродно дружество. Той е първият, който внесе електрическата кола, тества американската в България, посочи Тадаръков и добави, че Доган е открил нещо революционно, но дали той пръв ще научи за това, не е съвсем сигурен.

Димитър Тадаръков призна, че с нетърпение очаква рождения ден на Сокола. По този повод смята да го изненада с подарък от Куба, която ще посети съвсем скоро.

"Не знам още какво ще му подаря. Може би един от вариантите, който така е в главата ми поне на този етап – сега ще ходя в Куба може би ще му донеса една голяма картина от Куба. Да, и ще го изненадам или ще му подаря кубински пури или хубав кубински ром - уникален, който вече съм му подарявал и ако го е изпил ще го питам и ще му подаря още веднъж . Уникален ром. Ромът на Фидел Кастро. Той приема всичко с удоволствие, радва се на всичко. Той е един земен, земен човек", отбеляза с умиление за приятеля си Димитър Тадаръков.