Паргов: Поисках оставката на Борисов, за да не се мъчи

Виждам, че му е трудно с тези Реформатори от една страна и от друга - със скрития коалиционен партньор ДПС, аргументира се депутатът

"Поисках оставката на премиера Бойко Борисов за негово добро. За да спре да се мъчи", заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов в ефира на Канал 3.

"Виждам, че му е трудно с тези Реформатори от една страна и от друга - със скрития коалиционен партньор ДПС, обясни той.По думите на Паргов страната ни наистина има нужда от нова конфигурация. "И самият Бойко Борисов иска това. В крайна сметка - така ще спре да мъчи и нас. Всичките тези есемеси, скандали, вътрешнопартийни битки между него и Цветан Цветанов, кадровите промени и проформа реформите показват, че тази коалиция изчерпа потенциала си", категоричен беше той.

Лидерът на столичните социалисти увери, че няма проблем с диалога, с която и да е политическа сила или лидер."Протягането на ръка към Бойко Борисов означава да седнем на една маса и да обсъдим кои са националните интереси", заяви той и допълни, че в момента България има нужда да се обърне към националното, към патриотичното.

Паргов припомни, че през февруари започва цикълът на отчети и избори в БСП, който ще продължи три месеца и ще приключи с Конгреса на партията на 7 и 8 май. "Ще изберем лидерите си по места, председателите на общинските и областните партийни организации и ще стигнем до председателя на партията", обясни още той.

На въпроса дали ще се кандидатира за председател на партията, Калоян Паргов отговори: "Камъкът си тежи на мястото. Казвам това, защото съм известен с последователността си. Започнах много неща в градската организация през тези две години и имам какво още да дам на организацията. Тя е лицето на БСП. И съм амбициран в тази посока".