Българска следа във Ватикана, гласят Борисов за папа

Решението на папа Бенедикт XVI да се оттегли от светия престол на католическата църква и коментарите кой ще наследи Ватикана замесиха отново името на България. В социалната мрежа се появиха иронични коментари и колажи, представящи българския премиер Бойко Борисов, като изключително подходящ за овакантения пост. 

Под сурдинка даже се говори, че посещението във Ватикана преди седмица от Соломон Паси и шефа на БТА Максим Минчев е било именно с разузнавателна цел, а секретната мисията е била възложена на двамата атлантици от главния секретар на ДАНС Младен Георгиев, автор на разработката „Буда”.Тайните слухове в София мълвят, че бате Бойко имал мерак за патриарх, но като разбрал за намеренията на Бенидикт XVI, решил, че няма право да откаже на Бог да му бъде наместник на земята.

От най-близкото обкръжение на премиера в ГЕРБ твърдят, че той отговаря на всички условия за духовния пост – непорочен, истински отшелник, живее сам от години, чисто съдебно минало. В партията на генерала са убедени, че след като е бил вече Буда, шефът им става и за папа.

Във форумите обаче българите не са на еднозначно мнение по важната тема. Някои смятат, че това е понижение, защото Борисов и сега си е Господ и няма смисъл да пада до папа. Други пък са по директни и направо казват: „Да им е честит Бойко на католиците, да взима със себе си и продажните политици и журналисти и да си ходят в Рим, а нас да ни оставят да се оправяме сами”. „Все пак сме християни, герехота е да съсипем и Ватикана”, саркастично отбелязват други форумци.