Деца правят за смях МВР, намират "бомба" на метри от полицаите

Вижте как специалистите в полицията обезвреждат взривове

Любителски кадри, предоставени на "Господари на ефира", показаха как службите в България действат при обезвредяване на съмнителни чанти и пакети. От подаването на сигнала на 23-и ноември за изоставена раница на столичния площад "Лъвов мост" служителите на реда идват след 50 минути, а през това време свидетели и минувачи се потят и се молят в чантата да няма експлозив. 

След пристигането им те отцепват района, но на любителското клипче се вижда как около тях движението не е спряно и зад полицаите минават трамваи, тролеи и автомобили. След взривяването на раницата, се оказва, че вътре е имало само дрехи. Вместо обаче полицията да ги прибере, ги оставя в градинката и си тръгва. Фрапиращата спецакция на МВР обаче не свършва до тук. Минути по-късно две хлапета минават покрай дрехите и казват на анонимния оператор, заснел опасната акция: "Ей там има още една чанта". След подаден сигнал на 112 полицаите отново се връщат, за да взривят и нея. Оказва се отново фалшива тревога. 

Очевидно организацията при подобни случаи у нас куца. Слава богу, двата сигнала се оказаха фалшива тревога, но само можем да предположим как подобни участници в спецакции ще реагират при изненадваща терористична атака.