Иван Искров "скромен": Не съм за Златен скункс, а за Бяла лястовица!

Банкерът счупи рекорда на антинаградата на шоуто

Репортерът на „Господари на ефира” Боби Ваклинов най-накрая успя да връчи наградата за гафове на предаването „Златен скункс” на Иван Искров. Журналистът причакваше шефа на БНБ в оставка пред дома му, пред централната банка и пред БНТ, но упорито отказваше да си вземе наградата и дори финтира Ваклинов, като излезе през страничен изход на държавната телевизия. В крайна сметка Ваклинов и екипът на шоуто влязоха в сградата на БНБ по покана на самия Искров. Той стана своеобразен рекордьор на наградата, която му бе подарена заради цели три провинения.

„Даваме ви скункса, тъй като допуснахте да фалира четвъртата по големина банка у нас. Хиляди хора и фирми изгубиха парите си, а данъкоплатците платиха от джоба си, за да бъдат възстановени гарантираните влогове”, обясни Ваклинов. Искров започна да се оправдава, че БНБ нямала вина и опитала да направи всичко по силите си, за да предотврати фалита на КТБ. 

Вторият повод, заради който банкерът заслужи антинаградата е фактът, че няколко дни преди капитулацията на КТБ миналата година той успокояваше хората, че всичко в дружеството е наред и няма рискове. „Третата причина, за която получавате скункса е, че не е не е нормално шефът на централната банка да пие и да гуляе с хора, които трябва контролира”, допълни репортерът. 

Искров обаче най-спокойно заяви, че двамата с Цветан Василев пели „Назад, назад, моме Калино” на частно събитие и това не влияело на работата му. В крайна сметка той обвини дуетната си половинка Василев за фалита на КТБ. Най-спокойно обаче Искров, който допусна банкова криза в държавата, в края на репортажа си поиска наградата „Бяла лястовица”, която шоуто връчва за благородни практики. Тя трябвало да отиде за всички неуморно трудещи се служители на БНБ. Той самият през всичките години изтъкна, че се работел много добре и едва ли не е бил национален герой. Искров обеща да си помисли и за музикална кариера, след като напусне банката и не отрече, че може да се получи „нещо общо” с Боби Ваклинов, който има рап парчета.