Бареков се превърна в новия Жорж Ганчев

Психиатрите са категорични: Говорещите в трето лице за себе си са с шизофрения

Евродепутатът Николай Бареков проговори на езика на кандидата за президент в началото на 90-те години Жорж Ганчев. Бившият водещ започна да се изказва в духа на народния трибун от Владая. В поредното си интервю пред Би Ти Ви Бареков използва "кралска" реторика и заговори за себе си в трето лице, както по много автентичен начин го правеше самият Жорж. Според психиатри, подобно явление е белег за начална шизофрения. 

Бареков за пореден път нападна българските журналисти и се изкара тяхна жертва. Според него заради тях той не е могъл да вземе властта у нас, тъй като бившите му колеги искали Бойко Борисов да стане премиер. Евродепутатът нападна правосъдния министър Христо Иванов, който преди беше част от "Протестна мрежа" и го обвини, че преди да стане министър му е завел тенденциозно дело заради връзки с Делян Пеевски и Цветан Василев. Минути по-късно Иванов не отрече за сигнала, който е подал, когато още не е бил на "Дондуков" 1. Пресният политик заподозря нова конспирация и обвини Христо Иванов, че си е купил министерския пост от Плевнелиев и Борисов. 

По повод ТВ7, той отрече да е взимал пари от телевизията за предизборните си кампании от Цветан Василев, както беше обвинен от Емил Кошлуков. "Не слушайте Кошлуков, той получаваше 20 000 лева заплата на месец. Имаше водещи, които взимаха и по 30 000", контрира водещата Бареков.