​След Бареков Нешка се зае да хвали „покойника“ пред НДК

Активистката на Цензурата с нова мисия – брани паметника „1300 г. България“

Неуморимата Нешка Робева лъсна с ново обществено амплоа, след като една година беше рекламно лице на Бареков и Цензурата, и ги рекламираше като единственото спасение за България. След разочарованието от Бареков бившата треньорка на отбора по художествена гимнастика се е отдала на мисията за спасяването на разпадащия се паметник „1300 г. България“, пред НДК. Робева брани монумента като велико достижение на световната култура и се обяви против решението на Столична община да бъде разрушен.

Звучи грозно, защо трябва да се махне този паметник. Стоя, и колкото повече го гледам, толкова повече го харесвам. Дори и като се руши е невероятен, силен е. Не говорете за допитването до народа, това са измислени тези. В последните 25 години сам Бог и животът го довършиха този паметник, въпреки, че е изоставен, той изглежда изключителен, хвали Робева творбата на Валентин Старчев по bТВ.

Ако анализираме медийните пристрастия на Нешка Робева през последните години ще установим, че тя е все радетел и защитник на каузи и идеи, които изначално са сбъркани и пробити. Въпреки това Робева упорито се вживява в ролята на обществен ментор, който единствен вижда истината.