​Бат Сали, Баневи и Барбукови братя по пошлост и парвенющина

Ромите и българите милионери - равни по простащина, поклонници на кича

Гостуването на Сашо Диков в дома на ромския бос и депутат от ДПС Бат Сали – Александър Методиевq недвусмислено доказа, че между ромските и българските парвенюта - новобогаташи няма никаква разлика. И къщите и маниерите им преливат от пошлост и кичозност и откровена простащина. 

Ако Диков не беше казал, че е в дома на депутата, влезнал в парламента от Кюстендил, спокойно зрителите можеха да приемат, че гледат някой от старите му репортажи – гостувания в домовете на олигарсите Баневи или Барбукови – все същата натруфеност, грандоманщина и лъскави вещи -  отличителен белег за нивото на родните милионери. Диков даже се изпусна и сам призна пред Методиев, че подобен „лукс“ бил виждал само в къщата на друг бос – Кирил Домусчиев.

С такава трапеза депутатът посрещал всички гости


В ромския дворец на Бат Сали


И "естетите" Баневи тънат в разкош от позлата

Депутатът Бат Сали се похвали, че поръчал цялото обзавеждане в дома си от Италия. Съчетанията на мебелите и вещите – комбинация от барок и Краля Слънце, избрал сам. Като дизайнери на домовете си в предишните репортажи се изявяваха и Евгения Банева и г-жа Барбукова. Като тях и Бат Сали се оказа скромен меринджей, който само с много почтен труд е натрупал цялото си богатство.

От малък съм футболист, спестявахме с жена ми, а родителите ни помагаха и така натрупахме пари, простичко по цигански, обясни скандалният депутат.

За да демонстрира коледно благополучие, богатият ром показа и претрупаната с деликатеси маса за гости, гарнирана със столове с тежка орнаментика и позлата. На фона на мизерстващите в коптори и гладуващи български цигани, разкошът демонстриран от Бат Сали е зловещ цинизъм, с който обичат да парадират и много български новобогаташи. А истината е проста – когато си парвеню и простак, няма разлика дали си циганин или българин.