Калинка на ДПС ще пише летопис на репресираните от властта

Мечтата му е тя да бъде издадена със съдействието на Европарламента

Зам.-председателят на ПГ на ДПС и бивш министър на екологията Станислав Анастасов, станал популярен като една от най-видните калинки на движението във властта, заяви, че политическата чистка е част от ксенофобията на новите управляващи.

За целта вече е направил пълен разбор на всички отстранени служители, нарочени за депесари, отстранени от служба, защото не са демонстрирали пристрастия към новата власт. По думите те наброяват 286, като от тях 88 са отстранени от служебния кабинет, а останалите – от сегашните управляващи.

Тази ксенофобска политическа репресия е несравнима с синята и червената метли, - гневи се депутатът от ДПС. Започвам писането на летопис на политическата репресия и всяка сряда ще изчитам от парламентарната трибуна имената на уволнените, ще ги публикувам в блог си, така че гражданите и европейските партньори да имат представа за размера на чистката, предприета от новата власт, заканва се калинката от ДПС.

Мераците на депутатът не стигат до тук. Той мечтае готовата летопис на политическата репресия да бъде издаден със съдействието на Европарламента и Европейската комисия, заканиха се от ДПС.