Дръж се землю! Бареков твори закон за агентите в ДС

„Който е бил ДС-агент не получава допуск до класифицирана информация и не може да заеме важен пост". Текстовете за лустрация са част от новия законопроект, който твори в свободното си време евродепутатът Николай Бареков. Скоро той ще намери своето място в деловодството на парламента.

Ценни съвети към Борисов и управляващите даде новият политик  след Националния съвет на регионите на „България без цензура“, на който е бил направен анализ на резултатите от изборите и следизборната обстановка.

1. ГЕРБ трябва да извади патриотите от властта.

2. "Европа е разочарована, че две трети от министрите са необразовани. Пример за това е Божидар Лукарски, който като Борисов реже лентичките. Еврофондовете не са детска игра", предупреди Борисов филологът.

3. Проблемът с ПФ е само прелюдия, ще има сериозни санкции от Европа, никой не прави разлика между Атака и ПФ. Борисов получи оранжев картон за ПФ и няма да има пускане на еврофондовете,

предупреди лидерът на ББЦ. По думите му от Брюксел нещата в България се виждат по-добре.

„Някои от тях ги чувам като виц, като например връщането на Флоров в най-корумпираната агенция ДАИ.Скандалите предстоят и те ще са свързани с колегите патриоти. И за съжаление няма да бъдат само в България", прогнозира Бареков.

Равносметката за Цензурата  oбаче е безоблачна и в розово

ББЦ мина два пъти през 2 успешни избори. Амбицията ни е през 2015 г да бъдем представени и в местните парламенти. Партията се справи много добре при безпрецедента кампания. Ние сме опозиция, но не можем да сме такава с колегите от тройната коалциия. Не можем да подкрепяме управление, което ще е лошо за България. За това сме в политическия център. Ще бъдем диалогична и контруктивна опозиция", очерта Бареков главното в анализа за изборите и след това.