​Благоевград в шок: Бареков избра бивш ГЕРБ-ер за водач на листата в Пиринско

Спряганият за водач на ББЦ в региона Петър Петров е бил отсвирен

В истински смотаняшка ситуация се озова структурата на “България без цензура” в Благоевград. Хората на Бареков там изпаднаха в истински потрас, когато разбраха, че водач на листата в Пиринско ще бъде изключеният от ГЕРБ Светлин Танчев.

Новината дойде от Варна, където вчера са определяли водачите на кандидат-депутатската листа, пише “Струма”. Спряганият за водач на ББЦ в региона Петър Петров от партия "Лидер " отпада. Според мълвата Петров щял да оглави листата в Кюстендил. Очакваше се, че лично Бареков ще поведе местната листа, но явно вчера са взели друго решение. Изненадващо за местната структура, лидерът на България без цензура в региона, Рашко Динков, май въобще няма да бъде включен в листата.

Припомняме, че Светлин Танчев стана заместник председател на България без цензура след като напусна ГЕРБ. При назначаването му за свой заместник лидерът на ББЦ и явен враг на Борисов подчерта големите заслуги на Танчев по време на предизборната кампания за евроизборите.

Финансистът е с диплома от Харвард. Той напусна ГЕРБ и стана независим депутат, подкрепяше ББЦ и я представляваше в парламента. Според запознати, Танчев е дясната ръка на Бареков и човекът, който се ползва със стопроцентовото доверие на лидера си.