​Селски ергени хукват към Бразилия да си търсят булки

Момите на село предпочитат чужденци и граждани с дебели портфейли

Все по-драматичен става живота на хората в селата, особено за мъжете в активна възраст. Последната статистика показва, че освен липсата на работа, която да им осигурява нормален живот, все повече представителите на силния пол там остават ергени. Причината – липсата на достатъчно жени, от една страна и от друга – дамите все повече предпочитат мъжете с дебели портфейли и високо обществено положение, но повечето от тях живеят в града.

В селата край Кърджали от година на година сватбите са все по-редки. Оказва се, че дори и в подножието на планината традиционните за жените ценности от години са заменени от материалния интерес. Така мюсюлманките все по-често избират да избягат надалеч, по-често в странство, показва репортаж на Нова тв. По улиците на село Широко поле се виждат само мъже – и по-млади, и по-стари, но сами. Те най-често убиват времето в селската кръчма и признават, че броят на ергените расте, защото жените предпочитат гражданите. Почти никой на село не работи, а от там и проблемите с парите. Дори съветите на възрастните към младите вече не помагат.

И докато в планинските села у нас невести няма, то в Бразилия има цели села само с дамско население. Затова ергените в Кърджалийско все повече са готови да тръгнат на гурбет натам, където освен работа може да им излезе късмета и да си намерят булка.