​Кмет бесен на синоптиците – гонели му туристите

“Лъжливи” прогнози на синоптиците хвърлиха в ужас кмета на община Царево инж. Георги Лапчев.

Инженерът, който дава мило и драго за повече туристи на морето, се закани, че ще вдигне на бунт цялото Южно Черноморие заради грешните прогнози за времето, които гонят летовниците по морето и удрят и без това слабия туристически сезон през тази година.

"В нашата община далеч не вали толкова обилно, колкото казват по телевизията. Недоволен съм и се сърдя на всички непрекъснати предупреждения за лошо време. Така синоптиците плашат туристите и те избягват да летуват при нас. Засега сезонът е доста слаб, забелязва се спад с около 20% спрямо броя на летовниците по същото време миналата година", изригна Лапчев пред столичен всекидневник.

За да се пребори с “лъжливите” прогнози на синоптиците, кметът предупреди, че е намерил решение. Спасението било в монтираните онлайн камери на високите места в градовете, които ще могат да следят във всеки миг какво ще е времето през денонощието. Така ще брани туристи и летовници по плажовете в Лозенец, Царево, Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово от дъждове, бури и градушки. Инженерът обаче не казва какво ще прави, ако и тази техника не проработи в полза на хубавото време. Тогава май само Всевишният ще може да му помогне. На него ще трябва да се моли Лапчев, защото както е казал народът : “Човек предполага, а Бог – разполага”.