Червен депутат с "трогателна изповед" на сбогуване с Орешарски

Оставката на кабинета “Орешарски” бе гласувана днес в парламента. Тя беше приета с гласовете на 180 народни представители, които гласуваха за оставката на проваленото правителство. 8 депутати обаче се въздържаха, а други 8 гласуваха “против” тази оставка.

Първият отрицателен вот бе на депутата от БСП Таско Ерменков. Социалистът реши, че е редно да обясни от трибуната в парламента мотивите си за този избор, които прозвучаха направо “трогателно” за широката публика.

Гласувах против оставката на правителството, не защото кабинетът “Орешарски” има шанс да продължи своята работа. Причините да направя този избор са три. Първата е в знак на благодарност и преклонение към българите, които излязоха в дъжд, студ и мраз да протестират по улиците в подкрепа на управлението на Пламен Орешарски. Втората е в знак на признателност към гражданското общество у нас, което се събуди. И трета е в знак на благодарност за усилията на  този кабинет да работи за интересите на хората, въпреки постоянния натиск от страна на опозицията, който му бе оказван през тази една година, посочи червеният депутат.