Imagine...Джон Ленън на 75 (видео)

Всичко, от което се нуждая, е любов...

Когато бях 5-годишен, майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище и ме попитаха какъв искам да стана като порасна, написах “щастлив”. Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че не разбират живота.

Тези думи принадлежат на една от легендите в рок музиката, един от четиримата "Бийтълс" - Джон Ленън, който, ако беше жив, днес щеше да навърши 75 години. 

Музикант, текстописец, общественик, художник, актьор и писател Ленън е една от най-влиятелните и популярни личности в поп културата на XX век. Станал световна звезда като член и водеща фигура в рок формацията "Бийтълс", той получава международна слава още през 60-те години. Ленън е в основата на еволюцията в стила на групата, който от традиционни любовни сюжети, на фона на семпла мелодия, прераства в социално ангажирани текстове. Той става двигателят бандата да експериментира в различни музикални течения.

Отишъл си без време от този живот, той обаче е проумял много истини, запечатани в прости слова: 

Всичко, от което се нуждая, е любов...

Реалността оставя много на въображението...

Животът е това, което се случва, докато обмисляте други планове...

Когато се влюбих в Око, разбрах: “Господи, това е различно от всичко, което ми се е случвало досега… То е повече от хит, повече от злато, повече от всичко”.