Скандално! ДПС и БСП управлявали най-дълго държавата в годините на прехода

 Вместо да носят отговорност за провала на държавата Доган и Станишев отново са я яхнали

 

Скандална статистика оповести лидерът на Гражданска лига на България Стефан Гамизов. Според нея през изминалите 23 години преход партията на Доган ДПС е била във властта и е управлявала страната 3581 дни, БСП - 3195,  НДСВ - 2925, СДС - 1943, ГЕРБ – 1325 и    служебни правителства – 199 дни (виж графиката - илюстрация 2). На базата на тези данни всеки сам може да прецени, кой трябва да носи и отговорност  за тоталния провал на държавата и проиграните надежди на гражданите.  Открит остава и въпросът дали БСП и ДПС, които са държали юздите на властта през 55% от времето имат моралното право отново да продължават да лъжа хората.

„Тактиката на комунистите е да създадат такъв хаос, че да не може никой да вдигне глава от проблемите си и да забрави за техните сатанински дела”, констатира Гамизов. Той прави анализ и как кликата на Станишев манипулативно разделя групите на недоволните граждани.

„Забелязвам, че комунистите започнаха да разделят протестиращите. Сред общата група възмутени от правителството "Олигарски", се появи обичайната група от всезнаещи младолики псевдоинтелектуалци от типа, "аз чета само вестник Капитал". Крадеца си е крадец и не става по-малко крадец, ако е американец, англичанин или всякакъв "правилен" друг. Отвратен съм от диктатурата в Москва, но няма да си затварям очите за партньорите на Румен Овчаров във Вашингтон. Крадците в България са всякакви. Няма да ги разделям на лоши крадци, (руснаци), добри крадци, (западняци) и "наши момчета". Не се делете и не позволявайте да ви делят! България е прекрасно място и никой няма да се погрижи за нас с добро, ако не го направим ние за себе си”, предупреждава анализаторът.