​РИА новости пусна хибридка: „Кой готви "майдан" в България“

Победата на Румен Радев е свидетелство за това, че българите са за сближаване с Русия

Бележка на Faktor.bg: Знаково, само часове преди клетвата на новоизбрания президент в Народното събрание, РИА новости публикува опасна и провокативна статия. В нея авторът, който е важен съветник на ген. Леонид Решетников, прави хибридна атака, внушавайки, че разни соросоиди и слуги на Запада готвя майдан в София и провокация срещу Радев. В статията на руския анализатор българите са наречени „прости“, а заради западния им уклон „Род, Родина, семейство, патриотизъм сега в България са мръсни думи…“. Съвсем ясно е, че кремълската пропаганда се е прицелила в България и тласка страната към напрежение и противопоставяне, а родните рубладжии ще бъдат използвани като удобно оръжие за провокации. 

Ето анализа на съветника на директора Руския институт за стратегически изследвания Леонид Решетников:

Игорь Пшеничников, РИА Новости

В българската част на интернет се появи информация, че в навечерието на инаугурацията на новия президент Румен Радев ще се проведе „протест с цел дестабилизация на страната в полза на определени партии“.

А за 21 януари, в навечерието на инаугурацията, пред резиденцията на българския президент, в самия център на София е насрочена „акция на протест, която се организира от действащите в страната „неправителствени организации“, финансирани от чужбина и, в частност, от САЩ.

Те повече няма да седят тихо

По неофициална информация в една от действащите в България „неправителствени организации“ е постъпила наскоро инструкция за организиране на масови безредици. Тя съдържа и препоръки относно това, че в тези „активни мероприятия“ трябва да се привличат лица на възраст до 40 години. Всеки, участник в акцията ще получи хонорар в размер от 30 евро на ден. Протестът трябва да премине под лозунги против Румен Радев, а също така и срещу Русия.

Какви именно НПО стоят зад подготовката на провокационните акции не е напълно ясно. Междувременно, изпълнителният директор на „Америка за България“ Нанси Шилер е заявила открито, че фондът отсега нататът няма да се стеснява, а гръмко ще заяви за себе си.

„В нашето общество се случват промени. Ние заедно ще работим, за да съберем късчетата на пъзела и да направим България по-добра. Досега фондът работеше тихо, създавайки уславия за разбиращите хора. Но времената се менят и ние също. От днешния ден ние няма повече да седим тихо“, казала Шилер.

Неотдавна стана известно, че „Америка за България“ е заплатила на Бълтарската национална телевизия и на частната телевизия бТВ съответно 30 600 долара и 26 500 долара за отразяването на президентската кампания в САЩ по „правилния начин“, тоест, в полза на Клинтън.

Ясно е, че зад тези кръгове стоят същите американски кръгове, които -подкрепяха „майдана“ в Киев през 2014 година.

Отново Сорос…

Както писаха и български медии, към организирането на провокационни протести, които имат за цел да дестабилизират България, пряко отношение има американският финансист и филантроп Джордж Сорос.

Отбелязва се, че Сорос използва отдавна отработената схема за отпускане на грантове за дейността именно на НПО-та, които са „гнездата на оси“ на териториите на балканските страни.

"Неправителствените организации представляват заплаха за националната сигурност. Те умишлено създават напрежение в различни региони, особено на Балканите. Това е личният и корпоративен интерес на хората, които ги финансират, в частност, на Сорос. Неговите грантове се насочват именно в тези организации“ посочи неотдавна българският информационен портал „Блиц“.

С какво не им угоди Румен Радев

Румен Радев е пълна противоположност на отиващия си президент Росен Плевнелиев, който е известен с това, че през цялото време на президентския си мандат строго следваше политиката на Барак Обама. В последните дни от своето президентство Плевнелиев, следвайки вашингтонския си патрон, заяви, че Русия финансира антиевропейски партии и медии в България и други европейски страни, като по този начин се опитва да подкопае отвътре ЕС.

Изявленията на Румен Радев сочат, че той има намерение да поеме курс към сближаване с Русия. Той заяви, че членството на страната в ЕС и НАТО не означава, че Русия е враг на България. Той нееднократно се е застъпвал за сваляне на санкциите срещу Русия, които вредят и на двете страни.

И като капак, Радев смята, макар че част от международната общонст не признава законността на включването на Крим в състава на Русия, че жителите на полуострова имат правото сами да решават бъдещето си, включително и това дали Крим да стане отново част от Украйна.

Освен това, Радев се отнася положително към новия президент Доналд Тръмп: „Това, което е положително в Тръмп е, че той не робува на политически предразсъдъци, той е за диалог“.

По този начин, в очите на световния властови елит Радев изглежда (както и Тръмп), "агент на Кремъл", на който като минимум трябва да ме бъде „направен живота черен“.

Ще имат ли сили проамериканските НПО да навредят на Радев?

Радев победи на президентските избори със значителна преднина. Неговата победа е свидетелство за това, че българите са за сближаване с Русия. Братското отношение на българския народ към Русия напълно се разминаваше с русофобския курс на отиващата си власт.

В контекста на готвещите се провокации, много показателно изглеждат коментарите на простите българи по отношение на организаторите на безредиците:

„Тези соросоиди са позор за нашия народ. С мръсните пари на Сорос те продължават да превръщат това райско място България в концлагер. Чрез купените медии и образователната система Сорос успя да прогони българския дух от мнозинството млади българи. Род, Родина, семейство, патриотизъм сега в България са мръсни думи…“

Именно с това, че младите българи вече нямат български дух се обяснява и това, че за провокациите трябва да бъдат набирани хора не по-възрастни от 40 години.

Защото по-възрастните, дори и да (излязат на улицата, то ще е в подкрепа на Радев и дружбата с Русия.

Макар че и младите българи още не са напълно изгубени за страната си.

Превод:Faktor.bg