​„Жить ста́ло лу́чше, жить ста́ло веселе́е!” За стахановците на капиталистическия труд

Ултрадясната БСП тръгна на поход за властта – объркаха се, че празнуваме Октомврийската революция през ноември

Светослав Светославов

„Жить ста́ло лу́чше, жить ста́ло веселе́е!”, като е казал от трибуната лично другарят Сталин на 17 ноември 1935 година в речта си на Първото всесъюзно съвещание на работничките и работниците – стахановци. Става все по-весело да наблюдаваш как във върхушката на БСП до един се превръщат в стахановци на капиталистическия труд и борбата за управлението на така зле изпатилата си от тях държава, наречена България. Там стават изключително агресивни и не подбират средства, когато им замирише на власт. Или поне, когато си помислят, че във въздуха се носи аромата на такава. Също като кучето на Павлов, червените капиталисти слюноотделят, когато им светне лампата. Или петолъчката на Кремъл, както искате точно го наречете. А от началото на октомври има много индикации, че звездата свети и мига тревожно в посока България. Дава сигнали. Ето два дребни детайла, който ще развия в отделен материал. Две птиченца, можете да гледате на тях и като нанезависими източници, ми казаха, че на събора на мотористите в началото на октомври са се появили едни момчета с огромен американски джип, които агитирали да се създаде българска секция на печално известните рокери на Путин „Нощни вълци“. Със съответното финансиране. Едно друго пиленце пък твърди, че активизирането на движение „Национална съпротива“, което направи в петък, 7 октомври, шествия в София и Бургас с настояване лагерите за нелегални имигранти да бъдат закрити и в България въобще да няма бежански центрове, също са финансирани от чужбина. Чрез една партийна централа с алени знамена. Като посредник. За това, разбира се, няма как да има документи, които да го потвърдят 100 %, но не е зле да се знае какво се шушука по кьошетата на софийските улици, за да не останем изненадани, 

когато тези бабаити тръгнат да свалят властта

и да налагат техните правила. Само ще напомня, че въпросната „Национална съпротива“ е тясно свързана с „Кръв и чест“, българската секция на международна неонацистка политическа мрежа със същото име.

Даден е сигнал за щурм на властта очевидно. Севте комендантски. БСП изобщо не се забавиха, напротив, наскачаха като питбули, не го и крият, въпреки, че още не са се очистили от мръсотията на предишното си управление.

На същия 7 октомври, петък, се разигра драмата с прекъснатото заседание на парламента, където Корнелия Нинова направи скандал, а червените депутати тропаха по банките и крещяха с цяло гърло: “Оставка“. Революционна обстановка, един вид. Каквато инсценира преди три годни др. Станишев. Народните представители Таско Ерменков, активен участник в инсценираните размирици през 2013, и Жельо Бойчев издигнаха черен плакат пред трибуната, на който имаше гробарски лозунг в черно. След бурния скандал, заседанието на парламента бе прекъснато. Може би е съвпадение, че и двете събития се случиха на 7 октомври. Ама надали…

Всичко започна уж от измисления „скандал“ около смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева в надпреварата за генерален секретар на ООН, който послужи като изстрел със сигнален пистолет за преминаване на „революционна нога“. Приказките за вот на недоверие са само част от сценичните атрибути на 

пиеската-гротеска, режисирана другаде

И моментално се започна с открито нагнетяване на напрежението и завиране пръст в раната на най-големите страхове на българина. В следобеда на този сакрален 7 октомври - лидерът на БСП дори призова българските общини да си „вдигат населението” срещу настаняването на мигранти в тях. Сякаш не се казва Корнелия Нинова, а Марин Льо Пен, впрочем също финансирана от Кремъл. Както и повечето ултрадесни движения в Европа, апропо.

Не знам дали си спомняте, че миналата година, през март, в Санкт Петербург се състоя Международен руски консервативен форум под егидата на близката до Кремъл партия "Родина". Срещата си беше паневропейски конгрес на крайнодесните партии от цяла Европа.

Експертите отбелязват нарастващия интерес на Москва към съюзниците й националисти в ЕС и все по-високия статут на прояви от този род, както писа тогава руското електронно издание Газета.ру.

Тогава много руснаци протестираха, а аз ясно си спомням снимка на една жена с плакат, на който на пишеше „Не ни трябват фашисти от чужбина, имаме си достатъчно родни“. Или нещо от този род . Тази стока действително не е дефицитна на руския пазар. Друг е въпросът, че говорим за националсоциалисти. Та така.

Искаме предсрочни избори, подчерта Корнелия Нинова. Тази политическа нестабилност и пазарлъци не могат да продължават, категорична бе тя, пропускайки да обясни, че нестабилност прокарва основно тя. По-добре да не губим времето на хората и България с това управление, настоя още Нинова. Само ще напомним на червения лидер, че октомврийската революция се празнуваше на времето на 7 ноември. Всичко му беше сбъркано на този празник. Т.нар. ВОСР нито е октомврийска, нито е социалистическа, нито е революция, но това е друга тема. Да не е объркала Корнелия датите, само за това се тревожим.

От левица БСП отдавна се е превърнала в крайна десница, 

с проруска ориентация, разбира се. Тонът за тази трансформация е зададен точно откъм Кремъл, апропо. Само лозунгите и част от електората на БСП останаха леви, но това е всичко. Десница, защото това е партията на милионерите, които Лукавия навремето създаде, разпилявайки народните пари, което ни превърна в нация от просяци. Партия, родила олигарсите, че даже и масоните, които в качеството си БКП яростно преследваше. Сегашните са наши момчета, разбира се, от добрите са. Това е проблемът на България - няма истинска левица. Само дето логото й се държи от „Позитано“ 20.

Не случайно БСП така добре се сработи по време на управлението си с Волен Сидеров, автор на книгата „Моята битка за България“, която по една чиста случайност много напомня като заглавие, но не само, библията на националсоциализма “Моята борба“. Произведение на Адолф Хитлер, както знаем.