​Фейсбук след провокацията на Толстой: Русороби или свободни българи сме?

Чакаме реакцията на държавните институции, както и позиция на руската дипломация

Провокативното изказване на руския депутат от партията на Путин – Пьотр Толстой, че ще купят България буквално взриви социалните мрежи и се превърна в най-коментирано през последните 12 часа. Думите му трябва да се превърнат във важен тест за всеки роден политик, държавник, кандидат президент, журналист, социолог, политолог и корпоративен пропагандатор. Сега много внимателно трябва да следим реакциите, действията и коментарите на русофили, патриоти, родолюбци, десни, сини и червени. Любопитно е  да  знаем и какво мисли новият Левски – Доган, както и наставникът му от ДС. Ще се осветят всички - скандалът е невероятен лакмус - кой на кого служи, кой чия воля изпълнява. Тези, които мълчат и се правят на ударени, трябва да бъдат питани - настоятелно и последователно, да заявят позиция. Всичко друго е предателство към България и потвърждение, че може би си заслужаваме да ни третират като стадо говеда.

Faktor.bg Ви предлага позициите по скандала на едни от най-активните играчи във Фейсбук:

Пореден епизод от хибридните войни

Янко Гочев, историк, изседовател на българските зависимости от Русия:

„Висша руска комунистическа наглост в ефира на Канал 1 - Кандидат депутат от партията на Путин заплашва да купува цяла България!

И днес БНТ Канал 1 за пореден път доказа слугинската си путинска комунистическа същност. По повод провеждането на така наречените избори в ''империята на злото'', както е известна сред нормалните хора по света Русия в емисията новини ''По света и у нас'' се излъчва явно платен репортаж от мястото на събитието, представляващ класическата акция в стила на ''хибридните войни''. Ето какво видяхме и чухме:

1. ''В Русия имало някакви си избори''.

Голям виц. Другари лъжежурналисти от Канал 1, запишете си някъде, че в Русия никога не е имало истински свободни избори, там управляващите мафиоти се самоизбират и самоназначават с активното участие на покорната руска '' рая'', която някои наричат ''народ''. Избори няма има театър за пред света с преизвестен край - убедителна победа за управляващите мафиоти.

2. ''Черешеката на трората'' - някакъв кретен с вид на мутра с фамилия Толстой, кандидат от путиновата ''Единна Русия'' се явява да гласува в някакво московско училище. Представят ни го като ''много известен'' и ''много кадърен'', с една дума ''най-хубав'', понеже явно е путиноид.

3. Всичко това се озвучава от някакви комунистически бойни маршове и пляски с алкохолизирано дрезгаво звучене на някакъв ''певец'' на фона, на който крачат бодро под строй едва стъпващите на двата си крака руски московски пенсионери.

4. В секцията в московското училище някаква възрастна учительница, вероятно член на избирателната комисия започва да дава отчет на мутрата, че всичко било в ред, разбирай: ''Слушам, другарю путинист, всичко е под контрол. Вие сте победител''.

5. Някакви уж български репортерти хващат руската горила и се мъчат да вземат интервю от нея. И успяват за голямо удоволствие на всички русороби.

Мутрата кретен Толстой ДИРЕКТНО ЗАПОВЯДВА какво трябва да правят европейците - ЕС да се разпусне, лидерите на ЕС да се се сменят. ЕС да не включва държави, които са в зоната на ''специалния интерес'' на Русия - има предвид изглежда Украйна. Заповедите на Путин чрез неговата мутра задължително трябва да бъдат чути и изпълнени от всички българи и европейци. И се чуват с любезното съдействие на Канал 1 в неговата централна новинарка емисия.

6. ''Репортерите'' ''молят'' горилата путиноид, ако спечелел изборите да бил ''благоразположен'' спрямо България. И мутрата Толстой е съгласен, но обещава, като казва, записваме си: ''БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я КУПИМ ЦЯЛАТА. ПОЛОВИНАТА ОТ КРАЙБРЕЖИЕТО Й ВЕЧЕ КУПИХМЕ''.

Това е. Без никакви коментари. Очакваме някой да реагира. Надяваме се поне така наречените ''НАЦИОНАЛИСТИ '' и ''ПАТРЕОТИ'' да се възмутят. А дано, ама надали.

Официални изявления от български политици едва ли ще има, понеже те правят своите изявление на Копринка. А това, че някой се подиграва с България в български ефир няма никакво значение. Българските политици са ''глухи'' и ''слепи'' за руските провокации и действия по изкупуването на цяла България, за което вече имаме изявления от путиноид в пореден епизод от хибридните войни'' с любезното съдействие на държавна телевизия БНТ Канал 1“.

Гледам Толстой и се питам: Петък вечер преди 30 г. ли сме?

Евгений Михайлов, кинорежисьор:

„Как е възможно тази гавра с нашата България да бъде слагачески излъчена по БНТ и то без грам критичен коментар!? Все пак сме неделя, а не петък вечер преди 30 години!!!

Имперска комунистическа наглост!!! Как ли ще реагират на това нашите управляващи и полууправляващи партии и кандидат президентите им? Даже и тези, които още ги няма...

Ние държава имаме ли?

Бойко Станкушев, журнлиист:

„Преди малко руският депутат Пьотр Толстой заплаши България, че както вече са купили половината Черноморие, така ще вземат и другата половина! Може да го изгледате в записа на "По света и у нас" от сайта на БНТ. Ние държава имаме ли? Чакам реакция от Външно и прокуратурата“.

Половината вече е купена

Владимир Левчев, поет:

„А ако я купят марсианци? Въпросът е че вече половината е купена, както признава този хубостник. И тук не говорим само за 500000 хиляди руснаци и за петата им колона ( която активно се изявява и в електронните медии, вкл. на стената ми), не говорим само за агентурата още от комунистическо време, а за реално закупуване на страната ни“.

Няма да  купите България!

Бетина Жотева, журналист, член на СЕМ:

„Един юнак с фамилията Толстой го гледам да казва, че руснаците вече били купили половината Черноморие, но щели да купят цялото. С това име един велик човек е изписал едни от най-красивите думи на света, а този го опозорява.

Дорогой Петр, дорогие друзья, няма да я купите България!“

Четете Толстой, мислете за Путин

Калин Манолов, журналист:

„Четете Толстой, мислете за Путин. Очаквам още днес нота на българското външно министерство!“

Вражеска страна, строг контрол за визи на гражданите им

Димитрин Вичев, член на ръководството на Движение обществен натиск:

„Русия е вражеска държава с нацистки режим на власт. Българското правителство следва да въведе строг контрол за издаване визи на руски граждани. Данъците на недвижими имоти закупени от хора с чуждо гражданство извън ЕС да се увеличат десетократно. Да се забрани по-дълъг престой от 3 месеца на чужди граждани с паспорти на страни извън ЕС. Постоянно пребиваване да се дава само на чужди граждани, които са направили инвестиция в дълготрайни бизнес активи на стойност над 250 000 евро , без жилищни сгради и апартаменти. Българско гражданство да се дава само на хора, които са инвестирали в България над 1 милион евро в рамките на една година“.

Свинщина! Как ще реагират "патреотите" и "националисти"?

Иван Сотиров, политик, бивш депутат от СДС:

„От правителството трябва да бъде поискано незабавно и категорично разграничение и извинение от Путин за тази свинщина! Интересно е да видим как ще реагират нашите кресливи "патреотите" и "националисти"?