​Кой плаща откуп на терористите

Правителството на САЩ изплати 1.7 млрд. долара на режим в Техеран

Огнян Дъскарев

Скандалите с имейлите на Хилари Клинтън нямат край. На 22 август т.г. неправителствената организация Judicial Watch разпространи 725 документа на Държавния департамент от времето на Хилари Клинтън, вкл. 20 нови имейли, изпратени до нея. /вж линк: http://www.judicialwatch.org/press-room/press-releases/new-abedin-emails-reveal-hillary-clinton-state-department-gave-special-access-top-clinton-foundation-donors/.

/В отделно развитие от ФБР съобщиха, че са разкрили нови 15 хил.имейла, което явно противоречи на твърденията на Х. Клинтън, че е предала на властите цялата си електронна поща. Все още не е известно какво има в новите 15 хил.имейла, но федерален съдия заповяда на

Държавния департамент и ФБР да ги разсекретят

„дълго” преди изборите/.

От документите и имейлите на Judicial Watch става ясно, че Х. Клинтън е използвала поста си на държавен секретар, за да облагодетелства частната си Clinton Foundation. В новите 20 имейли се съдържат молби на близките сътрудници до ХК да приеме разни хора, които, пък молят за същото близките сътрудници. 85 души от общо 154 частни лица, които тя официално е приела, са подарили 156 млн /!!/ долара на частната фондация. И това, като се има предвид, че освен тези 154 частни лица, Х. Клинтън е приела официално още поне 16 представители на чужди правителства, което е нормално за държавен секретар. Само че, тези чужди представители са подарили на частната Clinton Foundation още допълнителни 170 млн долара! /вж линк: http://www.realclearpolitics.com/ar...

Списъкът на дарителите е дълъг : престолонаследникът на Бахрейн, собствениците на козметичната фирма Еstee Lauder, създателят на диетата Slim-Fast, S. Daniel Abraham, собствениците на образователната организация Laureate Universities, които, освен, че подариха на Clinton Foundation пет милиона долара, наеха на работа Бил Клинтън, като „почетен ректор” със заплата от 17.6 млн.долара за времето от 2010 – 2015. Според собствениците на организацията, Б . Клинтън е „вдъхновявал” студентите да учат и така е заслужил огромната си заплата. Впрочем, именно против такива университети, които налагат високи такси на студентите се обявява Х. Клинтън на митингите, т.е. в случая

подкупността на сем. Клинтън е равна на лицемерието им

Горните факти, които говорят гръмогласно за себе си, би трябвало да предизвикат гигантски скандал, който да гърми по Америка и света и да навреди изключително много на Х. Клинтън, но нищо подобно не се случи. Причината: американските леви медии /почти всички медии в САЩ са леви/, успяха в голяма степен да потушат, дори този колосален скандал! Например, CNN, известна и като Clinton News Network, между другото, на 3-4 място накратко спомена в новините за скандала, един-два пъти и това беше. По света, левите медии, естествено почти нищо не споменаха, а тук, в България медиите, съвсем обяснимо, нищо не съобщиха.

Толкова за свободните американски, световни и български медии.

Друг скандал, също доста успешно прикрит от левите медии е за гигантския откуп, платен от САЩ на Иран за освобождаването на няколко американски заложници. През януари т.г. американски самолет натъпкан със сандъци с пари в различни валути, на стойност 400 млн. долара, се приземява на летището в Техеран. Това стана известно в нач.на август т.г. благодарение на Wall Street Journal, т.е. плащането на 400 млн. долара на моллите е било СКРИТО от президента Обама от американците. Обяснението на президента: милионите не са платени като откуп за заложниците, а са старо, дължимо плащане за доставка на оръжие според договор, сключен още с шаха на Иран от 1979, т.е. преди той бъде свален с кървавата революция на Хомейни. Само че, по съвпадение, заложниците били освободени няколко часа след плащането!

И това не е всичко: на 23 август т.г. беше разкрито, че Министерството на финансите на САЩ е изплатило в началото на т.г. на Иран тринадесет вноски по 99.999.999.99 долара всяка, което прави точно 1.3 млрд. долара, без 13 цента. /вж линк: http://nypost.com/2016/08/24/covering-up-the-1-3-billion-payoff-to-iran/. Това значи, че правителството на президента Обама е изплатило общо 1.7 млрд.долара на терористичен режим, от парите на данъкоплатците, без да иска одобрението на Конгреса, и без да съобщи това на американците! Огромният скандал е факт, както е факт и огромните усилия на медиите да го омаловажат, размият и прикрият от хората. Обяснението на правителството: същото, както по-горе – 1.3 млрд.долара са платени на Техеран, заради дълг във връзка с договор за доставка на оръжия от 1979 от времето на шаха. Но има и нещо ново: парите са платени, за да не бъде дадена под съд Америка от Иран в Международния съд в Хага.

Обясненията са нелепи, защото: 1/ През всичките десетки години от 1979 до днес никой в Иран не се е надявал да получи тези пари, ясно защо. 2/ Не е възможно режим, който сваля с кръв и насилие друг режим, да предявява права именно от името на сваления режим. 3/ Дори и да беше заведено дело в Хага от моллите против САЩ, изобщо не е сигурно, че те биха спечелили и делото щеше да се протака още десетки години. Т.е. изобщо не беше необходимо президентът Обама да изпразни още повече вече почти празните джобове на американските данъкоплатци, за да помага на Иранската революционна гвардия, която командва в Иран. Тази гвардия, впрочем уби най-малко 500 американски войници в Ирак и е 

от най-злите поддръжници на световния ислямски терор

Изпразването на джобовете на американските данъкоплатци от Обама, стана възможно, заради катастрофалния договор на Вашингтон с Техеран за ядрената програма на моллите. /Договорът се отхвърля категорично от Доналд Тръмп и горещо се подкрепя от Х. Клинтън. Любопитно е какво ще обясни тя, ако стане президент, на друг яростен враг на договора, Нетаняху, премиер на Израел/. Благодарение на договора руски бойни самолети вече използват иранска военна база, за да бомбардират враговете на Асад в Сирия, което е изключително опасно развитие, зловещ военен съюз между Москва и Техеран.

Президентската кампания в САЩ е изключително бурна, въпреки месеца на отпуските и почивката. Несъмнено и двамата кандидати са противоречиви личности, и двамата бяха уличени в неистини, но лъжите на Хилари Клинтън са студено и точно пресметнати и изключително вредни за Америка, ако тя стане президент. Тя е патологичен лъжец и при нея проблемът достигна взривна фаза, защото вече не може да лъже, без да противоречи на предишните си лъжи. За да продължи да лъже /не/успешно, тя трябва да има безпогрешна фотографска памет и животински инстинкт за самосъхранение, които, тя, за разлика от съпруга си, няма. Но като него тя притежава безсрамната арогантност на хората, които считат, че вечно имат всички права. Една от последните и изумителни лъжи, е че бившият държавен секретар Колин Пауъл и е дал идеята да си направи частен сървър за електронната поща. Това беше отречено с възмущение от него.

Човек трудно може да се учуди от това семейство, което иска да управлява още четири години Америка, освен осем през 90-те. Та нали сем. Клинтън беше обвинено, че са изнесли, иначе казано откраднали мебели, произведения на изкуството и порцеланови сервизи за 200 хил. долара от Белия дом в края на мандата на Б. Клинтън! Последва огромен скандал и семейството призна вината си, като се съгласи да изплати 48 хил. долара за мебели и 86 хил.долара за други вещи на държавата. Бил Клинтън беше единственият президент, който даде под наем спалнята на Линкълн в Белия дом за богати дарители на Демократическата партия. Хотелът в Белия дом /!!/ беше известен като Fat Cat Hotel, Богаташки хотел. Някогашните гости на хотела в Белия дом вече подариха 1.15 млн. долара за кампанията на Х. Клинтън.

И все пак защо Хилари Клинтън си направи частен сървър и прехвърли там всичките си имейли, като държавен секретар на САЩ? Тя очевидно излъга за пореден път за причината. Според мен основната причина е, че тя искаше да прикрие дейността на любимото и създание – Clinton Foundation. Именно заради любимото и създание тя ходи опасно, но уверено по ръба на закона, защото отлично знае, че Министерството на правосъдието и ФБР, които са в джоба на президента, никога няма да я подведат под отговорност, както и стана. Точно заради това тя безнаказано изтри 30 хил.имейла, в които никой не знае какво имаше.

Изборите в Америка наближават и американците без изобщо да се интересуват от пристрастията на света, много внимателно трябва да преценят за кого да гласуват – за човек, който никога не е бил политик, или за Х. Клинтън, която е блестящият символ на всичко безчестно и презряно в политиката.