​Говорещите глави се провалиха

Brexit е добър за Великобритания, но това не значи, че ЕС ще изчезне

Огнян Даскарев

Преди години имаше доста добра американска група с ироничното име The Talking Heads, т.е. „Дрънкалата”. Нямаше видно международно дрънкало/банкер, финансист, политик, тв водещ, политолог, писател, художник, актьор, учен, и пр/, по всички световни медии, което да не предрече ад и позор за Великобритания, ако британците напуснат ЕС. Дрънкалата /99% от тях са левичари!/, високомерно и мъдро съветваха британците да не напускат ЕС, защото това е лошо за тях. 99% от европейските/американските медии пристрастно отразяваха кампанията във Великобритания, и изключително непочтено даваха думата на противниците на Brexit, и почти никога на поддръжниците.

Да, но левите дрънкала се провалиха и британците с ясно мнозинство /около 1.3 млн гласа повече, при 72% избирателна активност, и това е важно!/ отхвърлиха Европейския съюз. Изкривените физиономии на левите дрънкала по всички/всички западни тв станции бяха наистина безценни!

Brexit предизвика шок и спадане на международните пазари, което е нормално, и това беше използвано от дрънкалата, за да предричат световен провал. Но, през 08, при много по-голяма финансова несигурност и много по-голям спад на пазарите / в началото на икономическа криза/, пазарите се възстановиха и сега, до Brexit, бяха в отлична форма. Не трябва да се съмняваме, че съвсем скоро пазарите ще се възстановят, както се възстановиха след икономическа криза.

След катастрофалното гласуване, но не за Великобритания, последваха обичайните, недостойни левичарски обвинения – старите и необразованите са гласували против ЕС, а младите и образованите – обратното. Искам да кажа на, който иска да слуша, че точно English Midlands, т.е. английската провинция и НАЙ-ИСТИНСКАТА АНГЛИЯ, земята на Емили Бронте, Арнълд Бенет, Томас Харди, Уолтър Скот, Байрон, на художниците пре-Рафаелити, на композитора Густав Холст, родината на хората, които създадоха Англия и са синоним на страната, масово гласуваха против ЕС.

Който разбрал - разбрал

Освен това, именно, хората над 65 години, които сега са против ЕС, са точно същите, които, като млади и образовани през 1975 убедено гласуваха за членството на UK в Европейската икономическа общност! Но защо същите хора днес отхвърлиха Европейския съюз? Отговорът е в резултата от референдума. /Впрочем, вече започна събиране на подписи за нов референдум, около 3 млн. души вече се подписаха. Това са несъмнено милионите загубили, които се подписват и искат реванш. Ами, хайде, приемете загубата достойно и се откажете от реванш!/

Победата на евроскептиците е разбира се и победа за Доналд Тръмп над Обама и Хилари Клинтън, които лекомислено подкрепиха обратната страна. Защо ли ми се струва, че същото ще се случи на 8 ноември 2016, когато говорещите глави /леви/ пак ще се появят по телевизиите с разкривени физиономии? Но до този ноември има време.

Зложелатилите вече мрачно предричат отцепването на Шотландия и Северна Ирландия. Това е крайно невероятно да се случи, поради простата причина, че не се случи при невъобразимо по-кървави и жестоки времена в миналото, няма начин да се случи и сега в цивилизования европейски век.

Защо британците масово гласуваха да напуснат ЕС?

Причина № 1: ислямското нашествие в Европа, което сигурно има много общо със световния ислямски терор, любезно посрещнато и прегърнато от Брюксел. Причина № 2: британците отдавна считат, че са неоправдани от ЕС при разпределяне на икономическите блага.

Същевременно, обаче, в Европа, крайно левите партии, неизвестно защо наричани крайно десни, енергично започнаха да предричат края на ЕС. В България крайно левите партии и медии папагалски им запригласяха.

Нека да е ясно: да, излизането на UK ще бъде силен и болезнен трус, но той ще бъде преодолян от петата икономика в света и от най-големия икономически субект на планетата. Петата икономика и най-големият икономически субект съвсем скоро ще бъдат равноправни и доволни икономически, социални, културни партньори и животът, нормален и обичаен ще продължи.

ЕС ще продължи да бъде най-успешното европейско обединение в историята, а Великобритания, винаги странна и горда, ще продължи да бъде Великобритания.