​Големият бизнес в БСП се завърна – оглави я РМД – „Нинова“

На червения конгрес нямало поне един работник, а нали защитаваха хората на наемния труд?

Христо Марков

Изчаках завръщането на делегатите от конгреса на БСП, защото представител на район „Север” в Пловдив бе Гечо Паздерката, но още пресен той ми заяви: „Утре напускам! Вече няма никаква надежда за БСП. Завърнаха се всички партийни играчи – Овчаров, Гергов, Добрев. Корнелия е само параван за тях… Пък и тя е същата.” И отмина стария социалист с мрачен поглед. Гласът му трепереше от възмущение.

Това е положението, другари и другарки: Смуглата Нинова от село Крушовица, Врачанско оглави партията ви. Висина, до която не достигнаха дори такива „бойни другарки” като Цола Драгойчева, Иванка Гръбчева, даже Дража Вълчева. Поведе ви с могъщата подкрепа на вашия бизнес-елит: Румен Овчаров, Георги Гергов, Кирил Добрев, Евгени Узунов. Моделът КОЙ се завърна с пълна сила в БСП и трябва да оставите всякакви илюзии за ляв завой и подобни глупотевини, на които се наслушахме по време на конгреса ви.

И още нещо ми подшушна пловдивският социалист Паздерката: „Ако видиш какъв автопарк бе около НДК по време на конгреса, ще помислиш, че вътре 

заседава Коза Ностра

Каква лява партия, кви пет лева?”. И за капак – триумфиращата Нинова, прегърнала букет от червени рози, а около нея пърхат самодоволните физиономии на охранените социалисти, които винаги са на власт и са недосегаеми за правосъдието и народната любов.

И забрави тази партия, сътворила най-големите злини на този народ, поне веднъж, ей така от кумова срама да се извини за всички престъпления, които е сътворила на българското племе. Като се започне от зверството в църквата „Св. Неделя”, после коминтерновското послушание за „македонска нация”, та се мине през десетки хиляди избити без съд и присъда за броени месеци след 9 септември, после Народният съд, стотиците хиляди изпратени в лагери и затвори без вина, молбата да станем съветска република, няколко фалита на държавата, възродителният процес, ограбването на спестяванията на хората и още какво ли не!? Нали са уж социалисти, но 

не се отказват от престъпленията на комунизма,

нали така? Нито от Държавна сигурност, нито от татковците и майките си, нито от Димитров, Червенков или Живков и т.н.

Не си спомням форум на столетницата да е отразяван толкова обилно в родните медии и то само в една посока – Корнелия да поведе четата. Нямаше медия, в която да не се появи поне веднъж нейният ментор Румен Овчаров или бизнес-съдружника и Георги Гергов, които не съвсем деликатно да подскажат коя е правилната „кандидатура”. Нали се сещате, че това не става без пари? След многократния провал на Станишев от ръководните редове на тази партия отпаднаха част от „червените милионери” и сега същите търсеха на всяка цена реванш и най-удобния кандидат за тях бе именно Корнелия. Защо точно тя ли? Ами да си припомним някои нейни „подвизи”.

Новопръкналата се социалистическа водачка бързо изоставя кариерата на следовател и се ориентира към доходоносни начинания. И тук трябва да споменем, че старт и дава правителството на Иван Костов. Лично с неговото застъпничество през 1997 год. тя е назначена за изпълнителен директор на едно от приватизираните външнотърговски дружества „Техноимпекс” АД. Съжалявам, че не съм запазил великотърновския вестник, в който Костов обясняваше назначението и с „младите сини експерти”. Разбира се, длъжността и в „Техноимпекс” е пребогато възнаградена, което за юристконсултка в БТК си е направо манна небесна. По времето на царското правителство и с гаранциите на Р. Овчаров през 2003 год. Нинова става член на БСП и през 2005 год. е вече заместник-министър на икономиката и енергетиката. Назначена е от Овчаров за председател на УС на „Булгартабак холдинг”. И понеже тя не е свикнала да се труди само на едно или две места е уредена и за представител на държавата в Борда на директорите Международен панаир – Пловдив, откъдето става особено близка на Георги Гергов. След като държавата подарява панаира на Гочиту дружбата му с Нинова става особено близка, та и до днес, защото 

„парите не миришат”

А дали си спомняте за скандала „Р. Овч.”, в който Корнелия играеше основна роля. Ставаше дума за изнудване, заплахи и корупция, а препоръчаната от нея Т. Шарланджиева бе опънала чадър над Топлофикация и шефа на „Фронтиер” Красимир Георгиев. Нинова бе освободена като заместник-министър, но пък разследването потъна нейде в папките. Скандалът бе забравен, както и корупцията – Нинова се измъкна чиста и непорочна като социалистическа девица.

През 2009 год. Нинова дебютира като депутат от БСП, а сега нейните приятели и осигуриха председателското място. От бегло щрихираната и биография е видно, че „другарката от Крушовица” е с особен пиетет към далаверите, които носят големи пари, пак по тази линия има особен афинитет към червените олигарси и завързва здраво приятелство с тях. Още когато дойде като личен гост на Георги Гергов на пловдивската конференция Паздерката я нарече „РМД-Нинова”, защото надълго и широко обяснявала за „поносимата социална цена” на работническо-менажерските дружества. Веднага след горещите целувки, Гергов я бил обявил за 

„бъдещия и най-достоен председател”

Разбира се, сега в БСП ще се върнат на бял кон лица като Румен Овчаров, Георги Гергов, Кирил Добрев, Димитър Дъбов и Евгени Узунов, може за цвят Нинова да сложи Стефан Данаилов, но характерът на тази партия като мафиотска организация ще остане, защото тези хора осигуриха партийния връх на новата шефка. И много скоро ще им стане ясно на другарите, че всичко това за социална политика, за „ляв завой”, за „хората на труда”, за пенсии и помощи, за „демократичен социализъм” са били удобната стръв за пред такива като Гечо Паздерката, който и без това не видял на конгреса поне един работник, а „Нали защитаваме хората на наемния труд?” се дивеше социалистът.

Едно време се надявахме, че тази по същество мафиотска организация БСП рано или късно ще изчезне. Сега начело с Корнелия Нинова съм убеден, че за доброто на България БСП трябва да изчезне!