​Lafka се включи в изборната кампания в Пловдив, агитира за местни хамелеони

Скандалната търговска верига Lafka също се превърна във важен играч за настоящите избори за кметове и общински съветници в Пловдив. Бдителни граждани изпратиха на пощата на Faktor.bg снимки, от които става ясно, че във всички будки на веригата в града под тепетата безплатно се разпространява предизборен вестник на формацията "Кауза Пловдив". Изборното издание залива от седмица всички лавки в града, а неофициално се твърди, че е пръснат огромният тираж от 100 хил. броя, за да бъде

тотално покрит пропагандно целият град

Обект на мащабния предизборен пиар се оказва кандидатът за кмет на район Централен Георги Тютюков. В безплатния вестник обаче Тютюков никъде не е представен като кандидат, а директно е посочен вече като кмет на стратегическия район, тоест – там всичко е решено! Всъщност и досега Тютюков е бил кмет на района, седна на стола, след като ДАНС отстрани преди година скандалната кметица, известна като Райнето, замесена в корупционни сделки.

Тютюков се оказва бивш младежки лидер на СДС, но отстранен преди години от организацията. Така се регистрира формацията "Кауза Пловдив", но и до днес идеологическите й ценности остават мътни и много съмнителни. Водещата троица на въпросната кауза са Георги Тютюков, Константин Димитров и Едуард Сарафян, а каузата е - уреждането им да са на власт със всяка власт. Освен тях тримата никой друг от съмишлениците и избирателите им не се е докоснал до общинската трапеза под тепетата. Коалицията обикновено печели две съветнически места, но в последствие Тютюков се урежда на административен пост и на негово място влиза третият от заверата. Тази игра започва от времето на Иван Чомаков, а при воеводата Славчо Атанасов "Кауза Пловдив" се превръщат в 

златния пръст за местния парламент, 

който накланя везните към БСП, Гергов и ДПС.

Групата от „каузата“ пловдивчани я определят като политически брокери, които срещу власт и пари са готови да играят за всеки. Така обаче на всички кметски избори през последните години избирателната картина се размива, а гражданите манипулативно са набутани да подкрепят неясни формации, които защитават само лични интереси. Твърди се, че и сега се подготвя такава схема – Тютюков тайно преговарял със Славчо Атанасов, който се надявал да отиде на балотаж. Именно тогава с гласовете на Кауза Пловдив и други партии трябвало да се обърне вотът, за да бъде отстранен силният играч – човекът на ГЕРБ Иван Тотев, който към момента е фаворит във всички социологически проучвания за региона.

В града под тепетата не е тайна, че меснато задкулисие се дирижира от руския гражданин Георги Гергов, автор на стратегията за изборно политическо ветрило – борят се претенденти уж от различни формации, но всички без човека на ГЕРБ са навързани в 

обща масонска ложа, интереси и зависимости

Там е дори и избраникът на реформаторите – Здравко Димитров - Зико, отстранен от ГЕРБ само преди месец, заради некоректност.

Иронично пловдивчани сочат, че в центъра на града, където са разпънати предизборните шатри на някои от кандидатите, се различава само тази на ГЕРБ. Шатрите на БСП, "Кауза Пловдив" и АБВ са една до друга и са напълно еднакви. Такива ползват и в Мострения панаир, и най-вероятно са предоставени на политиците, които уж са опоненти от собственика на панаира Георги Гергов.

В политическите среди под тепетата нескрито се коментира, че играчите от "Кауза Пловдив" от почти 18 години мимикрират в политическия хаос, уреждайки се все с общински постове, но в същото време демонстрират доста висок стандарт на живот. Сега правят по-скъпа рекламна кампания дори и от големите партии, казват политици. Занимават се с проектиране на фотоволтаици, а до село Царимир имали три декара с фотоволтаици, но се водели на друго лице. Сега апетитите им са насочени към изграждането на втория гребен канал и развлекателните съоръжения край него. Големият проблем обаче е, че подобни неясни политически субекти разсейват и разпиляват вота, а след това обслужват само за личната си кауза.