​В Кремъл сега е страшно – треперят на ръба на пропастта

Нито Наполеон, нито Хитлер успяха да съсипят Русия, но Путин ще го направи

Герман Обухов, координатор на Международната коалиция „Да спрем фашизма в Русия”

Мислите си, че тях не ги е страх? Силно се заблуждавате! Представете си, че сте на ръба на пропаст и в същото време виждате връхлитаща към вас лавина. Именно това изпитват сега мнозина от обитателите на Кремъл, парламента, министерствата...

Да спрете лавината е невъзможно, но и да скочите в пропастта…

Лавината – това са западните санкции, които никой няма да отмени, пропастта-приближаващият се колапс на руската икономика, който ще дойде след санкциите и ембаргото.

Да, те имат пари, и то големи, но къде да бягат, ако след смяната на властта „кремълските” ще бъдат намерени, във всяка цивилизована страна? На Сейшелские острови? Но какво да правят там? В морално отношение това е дори по-зле отколкото заточението на Наполеон на остров Света Елена. Затова те ще се вкопчват във властта до последната минута, до последния патрон, ще се хващат за сламка, като удавници.

Те има какво да губят

Сегашните санкции на Запада не са санкции. Те са само предупреждение. Амоняк, поднесен под носа на „кремълските” не подейства - на тях съвсем им се запушиха носовете.

В САЩ вече се говори за необходимостта от въвеждане на ембарго върху руския нефт и изключването и от банковата система SWIFT.

Намаляването на цените на нефта до 40 долара за барел подкопава руската икономика, но не толкова, колкото пълното ембарго за купуване на нефт от Русия. Това е над половината от бюджета на държавата.

Ако добавим към това и SWIFT и парализирането на банковите преводи, то не е нужно да си екстрасенс, за да предвидиш, че икономиката на Русия ще рухне.

Не е нужно и специално образование, за да се разбере елементарната истина: без валута и без балансирана банкова система държавният апарат няма да може да функционира. Тоест, той ще работи, но „парата ще отива в свирката”.

Какво ще последва?

Ще разочаровам „ястребите”, не, няма да има никаква Трета световна. На някои много им се иска да „подрънкат с оръжия”, ама няма с какво.

Блъфът за военното превъзходство на руската армия над НАТО да го оставим за вътрешно ползване. В Кремъл не са разглеждали, не разглеждат и никога няма да разглеждат вариант на решение на който и да било спорен въпрос със Запада от позиция на силата.

Ядрен шантаж за пред камерите - да, но това е за слабонервните, зомбитатата и шизофрениците. Русия отстъпва във военно отношение по всички показатели почти три пъти. Да се съревновават със Запада - САЩ, Канада, ЕС в областта на въоръжението, когато техният общ БВП е над 50% от световния, когато делът на руския е едва 2%, могат само не съвсем здрави хора.

Надпреварата във въоръжението довърши Съветският съюз, макар че той значително по-малко зависеше от Запада, отколкото днешна Русия.

Какво трябва да правят в Кремъл?

Да се стараят да запазят колкото е възможно по-дълго статуквото, което изцяло зависи от отношенията с Украйна. В тази връзка може да се очаква само едно - продължаване на войната в източната и част. Това е планът на Путин. Всички сили и средства Украйна ще трябва да хвърли в тази война.

Да прекрати войната не е в интерес на Москва, иначе целият свят ще си спомни за анексирания Крим.

Ако Кремъл върне Крим на Украйна (невъзможно е да си го представим), то вертикалата на путиновата власт ще рухне като къщичка от карти, защото „руските патриоти” веднага ще се попитат: Путин предател ли е?

Това е по-зле отколкото пълната изолация или външна интервенция. А това означава, че Кремъл ще продължава да „държи” Донбас докато в САЩ, в началото на 2017 година не влезе в Белия дом нов президент, най-вероятно от Републиканската партия. И въвеждането на нови, убийствени санкции срещу Русия ще бъде много вероятно.

Ние знаем къде са учили сегашните ръководители на Русия, но не знаем кой ги е научил така 

талантливо да унищожават свята държава

Това, което не са успели да направят нито Наполеон, нито Хитлер, го прави Путин.

Русия няма да оцелее в изолация, тя е обвързана със световните пазари, да се преобразува нейната суровинна икономика в натурално стопанство не е възможно нито за десет, нито за сто години.

Всички ние ще станем свидетели на това, как този колос на глинени крака ще започне да се пропуква и разпада.

http://rusjev.net/2015/08/17/v-kremle-seychas-stra...

Превод: Faktor.bg