​Срутеният хотел на Гергов в „Слънчев ден“ - символ на БСП и провалената България

Господ с ново изпитание преди Великден - червеният Армагедон или вярата!

Васил Василев

България отново потъна в скръб преди Великите празници на Възкресение Христово. Колкото и несериозно и мистично да звучи, Бог отново прати своя знак към прогнилата ни държава, че заради безотговорните си деяния народът ни за пореден път е поставен пред изпитание - да избира съдбата си на жертвите, поробени от червения Армагедон, или свободата на духа и християнството.

Драмата около срутения хотел във Варненски курорт, който затрупа невинни работници, отишли да изкарат 5 лева на черно, за да изхранят семействата си ще отмине след седмица – две, и никой няма да говори за нея. Тя за пореден път ще остане само в черните хроники и след години ще се споменава между другото като говорим за загиналите деца в „Индиго” или удавилите се в река Лим ученици. Наказани най-вероятно няма да има отново, главните виновници ще се спасят, защото разполагат с власт, а съдът отново ще раздаде смешните условни присъди, които сме свикнали да чуваме вече 25 години.

Заради шепа самозабравили се червени богаташи обаче Господ не прощава и на най-честните и вярващи българи. Поредицата от инциденти, погребани деца и почернени родители, хекатомбите, които ни преследват като чума преди велики празници започват да се превръщат в знак небесен заради самите нас и

робското ни търпение

Бившата сграда на БКП, преустроена в хотел в комплекса „Слънчев ден“, който рухна, е самороден символ и на рухналия преход, а затрупаните под руините хора напомнят за всички българи, които могат да последват съдбата им в разпадащата се Родина. Сградата на ужасите край Варна е и огледалото на срутената Българска социалистическа партия, наследила БКП, която вече 25 години се мъчи саморъчно да реже и приватизира носещите колони на държавата. Опитите на „столетницата” засега винаги са успявали да махнат конструкциите, които не са им нужни. След години обаче не е ясно, дали народът няма да се окаже заровен под бетона, а т. нар. червени аристократи да се оправдават цинично с опита да ни дарят слънчев ден.

Знаков сам по себе си е и чорбаджията на фаталния хотел. Според търговския регистър и системата ДАКСИ “Слънчев ден“ АД, в който влиза и злощастният хотел „Вероника“ е собственост на „Съни тур“ ЕООД, притежавано от бизнесмена Георги Гергов. Други медии твърдят, че хотелът е собственост на Пловдивския международен панаир, който пак е в портфейла на Гергов. Скандално известният бизнесмен е винаги готов да говори сладкодумно пред медиите, но сега се покри след като комунистическият имот се превърна в 

ковчег за работещите строители

Шефът на БСП в Пловдив и почетен консул на Русия, известен и с щедростта си към всички родни партии, не иска да обясни какво са правили незаконно майсторите там, защо не са спазени строителните изисквания, а сега двете дъщерни фирми на основния изпълнител за ремонта трябва да се обясняват, вместо той да каже каква е цялата истина.

Георги Гергов започва кариерата си на червен милионер като свиневъд в началото на 90-те. Но той е само малко зрънце от белите, които сътвориха вождовете от партията му през последните години. Останалите живи хора, които имат все още някаква надежда за промяна, ще запомнят Прехода, който продължава и до днес, с факта, че 98% от българите се оказаха бедни и с провалено бъдеще, а 300 червени фамилии успяха да трансформират като магьосници политическата власт в икономическа и финансова. Те и децата им за поколения напред са осигурени, но ще продължават заради безпардонната си алчност като воденични камъни да дърпат държавата надолу.

Днес синовете и внуците на комунистическите велможи ударно подменят паметниците на Сталин и Ленин и идеите за светлия комунизъм с хотели и комплекси за милиони. Бетонираха брега край морето, бетонираха планините, които след това, както става ясно от трагедията край Варна, рушат сами. Гигантоманщината, обзела наследниците на червените конструктори от времето на Тодор Живков днес продължава да помита като съветска прахосмукачка „Ракета” надеждите на поколения българи за демокрация и по-достоен и справедлив живот.

В крайна сметка обаче стана ясно едно – ламтежът на

българската олигархия превръща всичко до което се докопа в гробница

Дори и вечно усмихнатият оптимист и лидер на БСП - Михаил Миков вече сам не вярва на думите си за силната „левица”. Самият той призна по време на последния конгрес на партията преди дни, че от години усещал, че нещо в „столетницата” скърца. Явно е предусещал разпадащия се хотел на своя съпартиец. Ако всичките грехове на БСП по време на Прехода Миков вижда само като „скърцане”, то съсипването на държавата, която партията му старателно проведе, трябва да бъде обявено за Национален празник на 9-и септември. За емблематичен паметник вместо нова „Шипка” може да бъде обявен рухналият хотел в „Слънчев ден”. Това вероятно ще се случи, а може и нов хотел вместо паметник да издигнат. Въпрос на време е обаче колко дълго той ще издържи и колко жертви на червената олигархия още ще вадим от развалините, ако все пак в тази държава са останали спасители – обикновени българи.