​Гоце и гоцевщината изкъсо контролират МВР и Външно министерство

Гарантирането на честни избори е невъзможно с кадри на комунистическата номенклатура

Пламен Николов*

Основната задача на всяко служебно правител-ство е организирането и провеждането на честни и демократични избори за Народно Събрание.

Ето защо напълно очаквано и основателно е общественото внимание да бъде насочено преди всичко към онези длъжности и лица в служебното правителство, на които е възложена пряката и непосредствена отговорност за изпълнението на посочената задача. От преценката за лицата, които заемат ключовите длъжности свързани с органи-зацията и провеждането на изборите, се определя степента на общественото доверие или недоверие към работата на служебното правителство. Цялата останала дейност на служебното правителство, колкото и важна да е, може да бъде разглеждана като съпътстваща.

Две от ключовите длъжностни лица натоварени с осигуряването на демократичността и честността на предстоящите на 05 Октомври избори за 43-то Народно Събрание без съмнение са тези на главните секретари на Министерствата съответно на вътрешните и на външните работи.

Да видим кои са персонажите изпълняващи задълженията на главни секретари за настоящото служебно правителство в посочените министерства?

В Министерството на вътрешните работи главен секретар е Светлозар Лазаров. Същият стана пуб-лично известен на българското общество предимно с това, че организира целогодишната

окупация на София от неизброимите милиционерски пълчища

Цяла година демократична София бе тъпкана от милиционерските чизми под „професионалната” команда на въпросния! Безброй бяха ранените граждани от безчинствата и побоищата на тежко въоръжения милиционерски башибозук, безкрайни бяха издевателствата на милиционерската измет над протестиращите граждани! Наказани или осъдени няма!

Сега, когато милиционерската окупация на София бе премахната от служебното правителство, окупаторският нагон на Светлозар Лазаров се насочи към стъпканата под сАвеЦкия ботуш Княжеска градина на София. Преди дни, освен от символа на руските окупатори известен като МОЧА, Княжеската градина беше окупирана и от около 50-тина униформени милиционери, нахлули из алеите на градината с осем (8) леки автомобила, два (2) „джипа” лада-нива, един (1) джип лендровър и един (1) миниван ситроен ксара-пикасо, придружавани от служебни овчарки без намордници! Очевидно, че визираният главен секретар предано служи един-ствено на кремълските си господари и на техните окупационни символи в уж „демократична” София! Естествено, че първата чу грижа ще бъде изборите на 05 Октомври да бъдат проведени по „кримски” референ-ДУМ-ДУМ-но-окупационен сценарий!

Да си припомним още някои от чертите на портрета му. Светлозар Лазаров е зет на добре известния охранител Камен Пенков, който, след като направи „дебела шия”, от охраната на обекти на БСП, за благодарност бе назначен и за заместник-министър на вътрешните работи в екипа на Румен Петков. Отиде си от длъжността заедно с него, когато Петков бе принуден да подаде оставка през пролетта на 2008-ма година заради нерегламентира-ни срещи на басейна „Спартак” с дупнишките „братя” Галеви.

Напомням тези обстоятелства за да е ясно, че в случая става дума не просто за обичайната „червена” шуробаджанащина в политиката и властта, не просто за обичайната милиционерска наглост и тепегьозлък, а защото чрез тъста си и чрез Румен Петков Светлозар Лазаров е директно и тясно обвързан с онова същото Гоце, което беше трудоустроено да президентства два мандата!

Неговата властова пъпна връв има обаче и едно много важно разклонение – освен с гоцевщината, чрез тъст си, той е също толкова тясно обвързан и с известния „издател” с професорско алиби митьо-гестапото, чрез министъра, който го посочи за този пост.

Само дълбоко недоумение будят спомените ни за „кредита на доверие” с който президентът Плев-нелиев прие назначаването му в правителството на Орешарски, при положение, че тогавашните му Президентски правомощия позволяваха това назначение да не се случи!

В Министерството на външните работи главен секретар е Веселин Вълчев, назначен на тази длъжност от правителството на Орешарски на 12 май 2014-та година, очевидно за да бъде отбелязана подходящо годишнината от костинбродската афера!

Вълчев е още по тясно обвързан с Гоце и гоцевщината от Лазаров!

Човекът скача в „морето на живота”

от най-високия „комсомолски трамплин”! След катаст-рофата с правителството на Виденов, в което той беше председател на Държавната Агенция за Младежта към Министерския Съвет, ще рече – министър, Вълчев намира за известно време пристан в известната „ИМКА ассошиейтс” заедно с ключови агенти на ДС. Както той, така и колегите му от онези години – Ивайло Калфин, Любомир Кючуков, Филип Боков и Петър Драгнев правят забележителна кариера покрай своят ДС настойник гоце!

След собственото си „трудоустрояване” Гоце се грижи и за „трудоустрояването” на съратниците си от и около ДС. Първоначално Вълчев е съветник на Гоце като председател на съвет към Президента на Република България. Сетне, от 2005-та до 2009-та, е началник на политическия кабинет в Министерския Съвет на министъра на външните работи Ивайло Калфин в качеството му и на вицепремиер по икономическите въпроси. Гоце не го лишава от грижите си и след 2009-та, когато Вълчев е назначен за посланик на РБ в Кипър.

Ето, че единственият извод от изложеното дотук е очевАден – Гоце и гоцевщината изкъсо контролират и двете ключови длъжностни лица, съответно в МВР и МВнР, които очакваме да организират провеждането на честни и демократични избори за 43-то НС както в страната, така и в чужбина!

Е, също толкова очевАдно е, че ще очакваме без да дочакаме!!!

Крайно необходимо е президента на Републиката и премиера, незабавно да отстранят посочените лица от заеманите от тях длъжности! Това е единствената възможност да бъдат намалени тежките съмнения за поредното опорочаване на изборите в България, съответно за поредното

възпроизвеждане на кремълско-милиционерското статукво

Ако няма друга законова възможност за отстраняването им то те биха могли да бъдат изпратени в принудителен отпуск, при това не само до провеждането на изборите, а до края на мандата на настоящото служебно правителство, който би могъл и да се проточи, в зависимост от изборният резултат.

Накрая ще си позволя да напомня пряката отговорност за честността и демократичността на предстоящите избори както на премиера, така и на президента на Републиката, който назначава служебното правителство!

*Пламен Николов е бивш парламентарен секретар на кабинета „Виденов”, кандидат за народен представител в 14 МИР от ПП „Общество за Нова България”. Коментарът му е връчен като Оворено писмо до президента и премиера на републиката.