​Вместо с “чисти ръце” корпоративният проект ББЦ се представя с мръсно бельо

Заченатd в корпоративен грях партията на цензурата е изпаднала в корпоративна анемия

Иво Инджев, ivo.bg

Новият политик Бареков май много бързо остаря и махалото на фукнята го запрати в обратния ъгъл на еуфорията от предплатения му успех на евроизборите. Днес той вече заплашва, че щял да се оттегли от политиката, ако не го подкрепят медиите!

Дали наистина очаква вълна на потрес в медиите от тази мрачна за тях перспектива? Ще посочи ли от какви суми ще се лишат разчитащите на неговите поръчки медии? Или просто не може да се отърве от имитирането на Борисов, който неведнъж ни е заплашвал, че няма да ни управлява повече, ако не го слушаме?

Какво точно трябва да направят медиите, за да предотвратят апокалипсиса с оттеглянето на Бареков от политиката? Няма ли той да посочи график във времето, обем на лъчезарните медийни отзиви за него, лимит на илюстрациите на изявите му с готварска шапчица пред скарата с кебапчета или на припомнянето на подвизите му в харченето на пари в луксозен френски курорт?

И как да разбираме днешната му декларация, че бил на ръба на психическите си и физическите си възможности? 

Ами ако ги прекрачи утре?

Поне за психическите изглежда, че белята вече е станала. Щом се оплаква, че го преследвала „глутница маргинали“, трябва бързо да се прегледа. От маргиналите се боят само страхливците, а не храбреците, обещаващи да разгромят всичко и всички по пътя си към гарантираната победа и управлението на страната.

А може би не? Може би все още е с всичкия си, щом „хитро“ се опитва да представи персоната и партията си като инициатори на раздялата с ВМРО днес ( а вчера и с други привлечени от корпоративите пари другари) в рамките на един развод, при който бившите му партньори в леглото на „България без цензура“ нецензурно го ругаят ( например като „келеш“, цитирам Славчев) го и напускат с презрение?

Изглежда прелъстяващият и изоставен Бареков продължава да смята всички за луди , а себе си за помазан сам да яде предоставения му зелник. До вчера тръбеше, как ще събере под крилото си всички борци срещу статуквото, а днес вече обяснява колко по-добре е партията му да се яви сама на изборите- при това по желание на „структурите“, а не защото остана сама при разтрогване на многоженството му с ВМРО и Ангел Славчев.

Заченат в корпоративен грях, проектът му явно е изпаднал в корпоративна анемия поради някои финансови и имиджови проблеми на корпорацията, която го нае. „Желаната булка“ ББЦ рязко загуби от чара си. Видя се, че без корпоративния чеиз, тя лъсна като обикновена мома за всеобща употреба. Гравитиращите около нея лакомници се разбягват със същата лекота, с която

„лапкаха“ досега на тази трапеза

Самият Бареков язвително се саморазобличи със задна дата в това отношение. Без да си дава сметка, че потвърждава очевидната схема, по която беше упълномощен да си пазарува „съюзници“, новият политик назова заплата от 9 хиляди лева, която плащал на русофилския младежки лидер Ангел Славчев. „Неее“, обидено отрече Славчев, който се самооцени на 20 000 лева, които Бареков му предложил, но той ( като един честен русофил, може би) не приел.

Вместо да осъществи обещаната операция „чисти ръце“, чрез която се опитваше да вдъхне гражданско-социална легитимност на доверието в поверения му луксозен проект, Бареков участва сега във ваденето на мръсното бельо,чрез които участниците в тази политическа инсценировка се опитваха да се представят „целите в бяло“.