​Спомени от бъдещето...

Гласувайки в неделя можем да качим на самолета за Москва, Сидеров, Бареков, Пеевски, начело със загубилия изборите на ПЕС в Европа, Станишев

Евгений Михайлов, Движение "22 септември"

Понеделник 26 май 2014.

В деня след изборите много от негласувалите на евроизборите в неделя ще съжаляват, че не са гласували, а други ще се оплакват, че не са представени и този път. Осъзнавайки как със съмненията си към проевропейските партии и пасивността си са помогнали на завоя към Евразия ще посочат като изход за себе си... Терминал 2.

А можеше гласувайки в неделя, да качат на самолета за Москва, Сидеров, Бареков, Пеевски и другите производни на прокремълската БСП, начело със загубилия изборите на ПЕС в Европа, Станишев.

Можеше...

Неделя 25 май 2014.

Денят на евроизборите ще започне с масово ранно гласуване на пенсионери. Към 10 часа ще бъде съобщено за много ниска избирателна активност в столицата и другите големи градове и значително по-висока активност в малките градчета и селата. След това изборния ден ще продължи със скандали и пресконференции на Бареков, който ще обяви, че към 12 на обяд неговата Цензура е първа политическа сила, но лошите национални медии манипулират българските избиратели. През целия ден набеденият "журналист" и "нов политик" ще предизвиква медийния интерес с поредица от провокации без да се интересува от нарушаването на Изборния кодекс. Вечерта той ще поиска сметка от всички, които са го "ощетили" и са "фалшифицирали" резултатите от изборите. Всичко това ще става пред благосклонния поглед на мнозинството в ЦИК. На вечерните пресконференции правителствената коалиция ще обяви, че е запазила подкрепата на мнозинството от българските избиратели и няма да признае победата на най-голямата партия член на ЕНП. Партиите членове на ЕНП ще обявят, че имат повече гласове от ПЕС. Герб ще отчете победа, Реф. блок успешен деббют на новия десен формат. Ще отчетат, че биха постигнали много по-висок резултат и не би се стигнало до загуба на десетки хиляди десни гласове, ако се бяха явили с единна листа. ДПС ще злорадства и ехидно ще отчете най-доброто си представяне. Пред НДК проруските атакисти ще предизвикат безредици скандирайки антиевропейски лозунги.

А можеше България да излъчи 9 евродепутати в групата на ЕНП и твърдо да се поискат предсрочни парламентарни избори. Можеше, ако много от младите хора си бяха направили труда да гласуват, а много от разколебаните бяха си дали сметка за опасността от смяна на геополитическата ориентация в посока на изток.

Можеше...

Събота 24 май 2014.

В деня за размисъл ще бъдем изненадани от грандиозни скандали и медийни фойерверки.. Основната провокация ще дойте от един от Институтите за модерна политика, костинбродския фалшификатор ще обиколи подопечните медии на "младия успял политик", громейки политическите си противници. И така, от сутринта и през целия ден. Ще има политически обвинения и нападки, но нищо от това няма да бъде санкционирано като нарушение на закона. Кънчовските и кольовските соцагенции без свян ще надуват прогнозните резултати на БСП и Цензурата. Масово нарушаване на нормалните европейски изборни ще се оправдава със слабости на Изборния кодекс и тълкувателните решения на ЦИК и Конституционния съд по повод 11 май 2013. Защото няма да се агитира ЗА, а ПРОТИВ...

А можеше да не е така, ако от сутринта си бяхме дали сметка, че този път денят за размисъл е 24 май- Денят на българската писменост и култура. На българската, а не на руската. И ако бяхме направили така, че да наведем на размисъл тези, които два дни по-късно ще ни обвинят, че не сме ги предупредили каква точно ще бъде цената на пасивността и отиването за гъби и риба.

Можеше...

А може и всичко това да не се случи. Може, ако още днес, преди деня за размисъл, си дадем сметка, че не трябва да се оставим в ръцете на манипулативния, корпоративния и купен вот на тези, които дърпат конците вече 24 години. И, че е е по -добре да имаме мечти за достойно европейско бъдеще, а не кошмарни спомени от евразийско настояще.

Може!