Нова патриотична формация ще спасява България от ДПС и демографската криза

Парадоксално политическо мислене е Делян Пеевски да бъде издигнат за евродепутат

Родни патриотични НПО-та, партии, общественици и учени ще се обединят срещу управлявалите до момента партии с идеята да работят за спасение на страната от кризата в икономиката и демографията.

На пресконференция в БТА Центърът за демографска политика, Националният консервативен форум, ВМРО и други декларираха неформалното си единство под името Клуб „Патриотично действие" (КПД). Новата формация няма да има постоянен председател, като на всеки шест месеца ротационно ще се назначава нов такъв на поста. За първи нейни лидер бе избран проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика.

Стана ясно, че новото патриотично обединение си поставя в краткосрочен план да изместят ДПС от политическия живот на страната. Те се обявяват и за дерегистрирането на всички политически сили, управлявали страната през последните 25 години, като това включва и бъдещото им неучастие на всякакви избори.

КПД ще има за цел да се бори за ръст на доходите; възраждане на образованието и културата и морала; обновяване на селското стопанство и преодоляване на демографската криза. Патриотите ще настояват и за коренна промяна в политиката на България към Македония и към българите извън пределите на държавата ни.

Те ще имат и друга цел - да разработят тестове за душевното здраве на всички, желаещи да влязат във властта, тъй като според тях сред настоящите управляващи имало такива с проблеми.

Депутатите се страхуват и от тестове за интелигентност, „похвали" народните представители проф.Иванов.

Той бе категоричен, че преди 100 години българите като етнос са били над 7 милиона, а сега сме близо 4 милиона и това се дължи именно на лошото управление.

Той поиска още да знае как е възможно такова парадоксално политическо мислене - Делян Пеевски, „който взриви държавата", сега да бъде издиган за евродепутат.

Патриотите в КПД канят на национална кръгла маса в скоро време всички омерзени от политическата действителност у нас и ги призовава към единодействие по програма от шест основни стратегически цели: преодоляване на демографската катастрофа, на икономическата катастрофа, на проблемите в здравеопазването, социалното подпомагане, пенсионното осигуряване, образованието, науката, културата и морала.