​Време е Йовчев да арестува себе си "по неотложност"

Който подпали чергата с КТБ сега трябва цялата сметка да плати!

Стефан Гамизов, специално за Faktor.bg

Банките могат да рухнат, защото май говорещите, че ги подкрепят правят обратното, защото в главата им е преди всичко да спасят големите комунистически икономически престъпления свързани с диктатурата в Москва в лицето на “Южен поток“ и “Белене“!

Също така мечтаят за рухване на валутният борд и заличаване на лошите кредити на олигархията. Колко пъти го казах лично аз, че това ще се случи и колко пъти други хора го казаха също! Наблюдавам истерията за т.н “спасяване на банките“ и съм дълбоко убеден, че това е по-скоро истерия за унищожаване на банките и говорещите не са нищо друго освен част от този сценарий, за който предупреждавам за пореден път.

Никой не говори от къде и защо започна всичко, а то започна преди десетина дни, а е подготвяно от години! МВР на Йовчев организира акция срещу фирми свързани с КТБ за

да разчисти на Москва, на Доган и Пеевски

и свои сметки с Цветан Василев. Действащата като филиал на МВР и ДПС прокуратура на Цацаров разпореди “по неотложност“ обиски в сградата на КТБ без съдебна заповед и истерията избухна!

После за капак на обществената безотговорност беше организирано грозно и жалко театрално представление с ареста на трима нещастници набедени за убийци на Пеевски. Днес Йовчев търсел виновниците за случващото се с банките! Лесно ще ги намери!

Да арестува себе си, Цацаров и Пеевски! Без съдебна заповед и “по неотложност“! За него законите и съдбата на българите са нищо! Не му е за първи път на всяка цена да причинява смайващи нещастия на българската нация. Само да припомня каква любов е имало винаги в този човек към “енергийната мафия“ и схеми като “Белене“.

Все пак има и един друг обективен въпрос, който трябва да намери ясен отговор и който беше поставен благодарение на МВР и прокуратурата със съобщението, че "прокуратурата разследва подуправителя на БНБ Цветан Гунев за занижен банков контрол. Гунев, който е и шеф на отдел "Банков надзор", е обвиняем за престъпление по служба ". Това е човекът, който е контролирал всичко случващо се в банките в България и затова ние имаме пълното право, освен припомнянето на лицата, които започнаха тази "рейд" върху парите на българите да разберем какво е вършил и какво не е вършил този човек в рамките на служебните си задължения. И ако вярваме на съобщението на МВР и прокуратурата да получим отговор колко са лошите кредити на банките в резултат на малоумията на управляващите и грабещите свързани с тях олигархични кръгове?

За неразбралите ще го кажа по-просто: Някой може да създава 

измамно усещане за стабилност

за да може парите на българите да са на разположение на корумпираните политици и олигархията в банките, после тези истински сатани да са ги раздавали и да ги раздават на свои фирми без да спазват регулациите за банковото дело или да ги фалшифицират, тези фирми да се провалят умишлено или от некадърност и накрая да се лъже за размера на лошите кредити за да се “замазва“ истината.

И на фона на всичко това никой не пита колко пари има във фонда за гарантиране на влоговете на гражданите и какви са реалните възможности държавата да спасява закъсали банки в резултат на престъпната атака върху цялата банкова система заради няколкото “гнили“, но много вкусни ябълки в нея за политико-икономическата олигархия, властваща в България. Хайде да посмятаме дали има достатъчно пари за всички влогове, ако същите мръсници “рухнат“ само още една или две банки. Колко пари има в него и какви са финансовите сили на България?

Май доста малко на фона на престъпните планове за приватизация на печалбите на банките и национализация на загубите. Да не се окажем за няколко месеца в една свръхзадлъжняла държава от операция за спасяване на банки, които са били смазани под атаката на престъпници с ортаци в служби за сигурност, прокуратура и политически партии за да заличат следите от общите си мърсувания и корупция.

И накрая - и българите да са останали без пари!