​Свръх цинизъм! България се дави в порои и мизерия – Станишеви се кефят на яхта в Гърция

Фамилията, виновна за поредната национална катастрофа на държавата, се забавлява безгрижно като аристократи

Босът на българските и европейските социалисти Сергей Станишев отмаря със семейството си на яхта край гръцките острови, докато България се дави в порои и се гърчи в мизерия и скандали, които червеният принц ни остави в наследство. Faktor.bg получи скандалните снимки, от гледна точка на политическия морал от свои читатели. 

Те случайно попаднали на круиза на евродепутата и семейството му, разхождайки се с туристическо корабче край бреговете на гръцките острови. Политикът, който доведе България до поредната национална катастрофа, е засечен да отмаря в южната ни съседка в началото на септември, след визитата му в Китай. На трите кадъра, които любителят фотограф е запечатъл, освен бившият премиер се вижда не по-малко скандалната му половинка - политическият пиар

Моника и две от децата им

Няма яснота дали яхтата, марка Фантом, е собственост на Станишеви, за които едва ли е проблем да отделят около 700 хил. лв., за да притежават тузарското бижу. Но дори и да е наета под наем бялата красавица, червената фамилия е похарчила само за ден повече пари, отколкото получават всички пенсионери в едно малко българско село. Ползването за удоволствие на подобна яхта за ден струва около 1500 – 2000 евро, но с горивото, обслужването и други консумативи цената скача до 2800 евро за 24 часа.

От снимките става ясно, че Станишеви се забавляват безгрижно и изобщо не се вълнуват, че България се бори цяло лято с наводнения, финансова, банкова, политическа криза, спрени еврофондове и недоверие на евроатлантическите ни партньори. Всъщност, Станишев и сивият му кардинал Моника имат огромната заслуга за сегашната тъжна ситуация в държавата, която е докарана до фалит и липса на перспектива.

На „Позитано” отдавна се гневят, че бившият им лидер, който съсипа и столетницата, съвсем се е покрил и изобщо не се интересува от кашите, които забърка. Никой обаче от съпартийците му не се съмнява, че фамилията добре е осребрила аферите „Хохегер”, „Костинброд”, „Пеевски”, „КТБ” и т.н. В случая съвсем не става дума за навлизане в личния живот на червения принц, а за допустимия морал в живота на един политик, който се представяше пред Европа и САЩ за мистър Клийн. На два пъти пое управлението на най-бедната страна в ЕС и на два пътя я остави още по-бедна и окрадена. Кадрите край гръцките острови са и потвърждение за пропадналия комунистически елит, който за 70 години власт подмени отговорността към нацията с привилегии и преяждане с власт и свръх много пари.