Прокуратурата даде чиновническо обяснение за срещата с Борисов

Прокуратурата е снела обяснения от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в хода на проверката по изнесените записи на разговори между него, ексминистъра на земеделието Мирослав Найденов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов, се посочва в съобщение на пресцентъра на обвинението.

 

„След призоваване по установения от закона ред, от Бойко Борисов са снети обяснения в хода на проверката, започната по повод на изнесените записи на разговори с участието и на прокурор, и обвиняемо лице. Обясненията са дадени пред прокурори от Върховната касационна прокуратура, на които тази проверка е възложена, и са надлежно протоколирани. Не отговарят на истината твърденията, че тези действия са извършени лично от заместника на главния прокурор Борислав Сарафов, в неговия служебен кабинет", се отбелязва в съобщението.

Прокуратурата продължава проверката със снемане на обяснения и от други хора.

Във вторник в прокуратурата беше привикан Бойко Борисов, който пред журналисти обясни, че не е бил разпитан, а с прокурорите е разговарял за това как да бъде заловена групата за незаконни подслушвания. Очаква се до края на седмицата да бъде разпитан и ексземеделския министър Мирослав Найденов.