Жандармерия пази Спешна помощ в Кърджали

Две ромски фамилии готвят вендета за убит млад мъж

Жандармерия блокира входа на спешното отделение на Центъра за спешна медицинска помощ и моргата на МБАЛ в Кърджали след кървавия екшън в центъра на града, при който млад мъж бе прострелян, а по-късно почина в болницата. 

Причината е, че представители на двата рода се събират пред здравното заведение, съобщава 24rodopi.com.

Припомняме, че млад мъж бе прострелян към 12.00 часа в центъра на града, а по-късно почина в болницата. 

Полицията е отцепила района. В момента криминалисти от ОД на МВР-Кърджали и разследващ полицай разпитват и издирват очевидци на престъплението. 

Извършени са процесуално-следствени действия и е образувано досъдебно производство за умишлено убийство по чл.115 от Наказателния кодекс, което се наблюдава от Окръжна прокуратура. Предприети са действия по установяване и издирване на извършителя на деянието.

"Убитият се казва Махмуд. Прострелян е с два куршума. Убиецът е на 19 години", твърдят близки на убития. 

"На тази уличка често се събират мъже от квартал „Боровец“, които участват в залагания. Започна кавга между двама, като единият обвиняваше другия за отвлечено момиче. От спора научихме, че девойката не искала да се омъжва, но била похитена. Останахме с впечатлението, че единият е баща на девойката“, разказаха очевидци на смъртоносната разправа в района на пазара в Кърджали, близо до Евангелистката църква.