Дадоха старт на делото срещу катаджията, заснет да взима подкупи

Шефът на столичната пътна полиция Тенчо Тенев също бе разпитан

Софийският градски съд даде ход на делото срещу катаджията Сашо Тръпков, заснет да взима подкупи. Димитър Димитров - човекът, снимал Тръпков, разказа, че видял от прозореца как пътният полицай взима банкнота от шофьор и решил да вземе фотоапарата си, за да може да го заснеме, ако случката се повтори.

След малко късметът му се усмихнал и младежът успял да заснеме ченгето в действие. Направил общо няколко записа, които впоследствие монтирал в общо видео. Клипа качил в личния си профил във фейсбук, като го направил достъпен за всички. Момчето обаче не е уведомило органите на МВР, а разказало за случилото се на приятелката си, с която говорел по телефона. Тя решила да предизвика Тръпков и да отиде да говори с него.

"Всички ли сме равните пред закона", попитала Елина Златкова, разказа тя пред съда. "Да", отвърнал и Тръпков, който в последствие добавил, че всички хора грешат. "Например аз мога да спра човек, който се е подпрял на главата си и шофира. Това не значи задължително, че говори по телефона", обяснил катаджията, след което двамата си пожелали лека вечер.

Шефът на столичната пътна полиция Тенчо Тенев също бе разпитан. Той обясни, че получил клипа на мобилния си телефон от колегата си Васил Василев. Тенев уведомил директора на СДВР, който на следващия ден назначил проверка. Тя довела до дисциплинарното уволнение на катаджията. Остава мистерия обаче откъде Василев е получил клипа. Той обясни, че съобщението било доставено по вайбър от непознат номер. До днес обаче той не знае от кого. Интересеното е, че съдия по делото е Петър Сантиров. Той бе оправдан на три инстанции за подкуп от 20 000 евро.