Прокуратурата ще поиска имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов

Видеозаписи и показания на свидетели сочат, че е бил удрян полицейски служител и са били блъскани и обиждани граждани

Прокуратурата ще поиска имунитета на депутатите от "Атака"  Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това съобщи градският прокурор Христо Динев на брифинг в Съдебната палата. Образувано е досъдебно производство за хулиганство, 15 свидетели са разпитани.

Видеозаписи и показания на свидетели сочат, че е бил удрян полицейски служител и са били блъскани и обиждани граждани. Целият екшън е продължил около 3 часа с различен интензитет. "Благодаря на полицаите, които са се държали изключително доблестно", заяви главният секретар на МВР Георги Костов. Той призова гражданите, които са станали очевидци на събитието, да дадат своите показания,.

Брифингът бе многократно прекъсван от Волен Сидеров, който седеше до градския прокурор Христо Динев и говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. Сидеров на висок глас питаше какво извършил и заяви, че издават данни от досъдебното производство, като по този начин предопределят разследването. Наложи си Христо Динев и Георги Костов да го помолят няколко пъти да спре, за да могат да говорят