Шефът на СДВР: Действията на Сидеров са унижение за институцията, която представлява

Няма арестувани в случая, народните представители, имат имунитет, уточни директорът

„Действията на Волен Сидеров и Десислав Чуколов са унижение за институцията, която представляват. До последно се работи по случая, разпитани са много свидетели, като част от тях потвърждават случилото се и дават данни относно действията на народните представители”. Това заяви старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР след инцидента с депутат в центъра на София късно снощи.

По думите на старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, сигналът за скандала е подаден през телефон 112 в 22:30 часа. "Полицаите са разделили двете групи и са докладвали на дежурния, който е изпратил допълнителни сили”, допълни още Маринов. „Няма арестувани в случая, тъй като полицаите са разпознали народните представители, които имат имунитет”, каза още комисарят. „За да бъде арестуван народен представител, трябва да са на лице доказателства за тежко престъпление” уточни още той.

Лидерът на „Атака” стана главно действащо лице в скандал пред магазин за алкохол и цигари. Една от потърпевшите разказа, че Сидеров е започнал да блъска по магазина, счупил е монетника и е хвърлил останките му вътре. След това е започнал да обвинява продавача, че продава цигари без акциз и наркотици. "В този момент реших да го снимам, той ми изби телефона от ръката, всички са ми свидетели”, разказва още жената. След физическата саморазправа с очевидците, Сидеров ударил един от тях, съпруг на жената, чийто телефон хвърлил на тротоара.