"Капитан Андреево" ще се пази от 160 камери

Създаден е и междуведомствен център за борба с контрабандата, където непрекъснато се обменя информация и се осъществява непрекъснат мониторинг

Граничен пункт "Капитан Андреево" ще се пази от 160 камери

"Канал за контрабанда през граничния пункт "Капитан Андреево" вероятно е съществувал отдавна, но никой не се е опитал да го ограничи. Досега са задържани 22 - ма души. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните Румяна Бъчварова в парламента. „През последните няколко седмици тече акция, която започна в средата на април. Първоначално бяха задържани 13 митнически служители. Повдигнатите впоследствие обвинения срещу някои от митничарите са за допуснати през българо-турската граница седем товарни автомобили, превозващи цигари без бандерол на обща стойност 557 189 975 лева, като не е била извършен митнически надзор и контрол.” уточни тя.

По думите на Бъчварова фактът, че този случай е разкрит показва, че правителството работи активно за справяне с контрабандата, тема обявена за приоритет за кабинета. Това се виждало и от увеличените приходи. От отговора на Бъчварова стана известно, че е създаден междуведомствен център за борба с контрабандата, където непрекъснато се обменя информация и се осъществява непрекъснат мониторинг.