Собственик на фирма и технически ръководители – с обвинения за жертвите в хотел Вероника

Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда до 15 години лишаване от свобода

Собственик на строителна фирма, технически ръководители и координатор по безопасността на труда бяха подведени под наказателна отговорност заради срутването на хотел „Вероника” в комплекса „Слънчев ден”. Инцидентът, който стана на 80-ми април, все жертви. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда до 15 години лишаване от свобода. Обвинени са двамата технически ръководители и координаторът по Здравословни и безопасни условия на труд от фирмата изпълнител -„Планекс” ООД, техническите ръководители на фирмата подизпълнител - „Бултранспорт груп“ ООД, както и собственикът на фирма „Дигинг” ООД, който е участвал лично в събарянето.

От държавното обвинение посочват, че за дейностите са били наети загиналите Борислав Стефанов, Манол Манолов, Тодор Тодоров и Йосиф Стефанов. Поради немарливо изпълнение на служебните си задължения, обвиняемите не са спазили правилата и по непредпазливост са причинили смъртта на четиримата работници.