Антон Станков в уплах: Това не е Ченалова, а казус, има "чрезмерна репресия"

Не може така да се хвърлят обвинения срещу действащ член на съдебната система, възмущава се бившият правосъден министър

Съдия Ченалова беше обявена за издирване неоснователно, заяви в ефира на бТВ бившият правосъден министър Антон Станков. "Издирва се лице, което наистина се укрива, затова не съм учуден от решението на колегите от СГС. Тя все още е съдия, а се води с белезници", възмути се той за колежката си.

Това не е Ченалова, а един казус. Плаши ме чрезмерната репресия, всяването на страх, несигурност, и то точно на тези, на които разчитаме за правораздаване, каза още Станков.

На въпрос на водещата дали няма да стане Ченалова "изкупителна жертва" по пътя на съдебната реформа, Станков отговори: "Периодично се случват такива неща."

Станков нарече обвинението на прокуратурата срещу съдия Ченалова като „несръчно” и изказа съмнение, че то ще доведе до последствия при съдебно дело. „Казусът с Ченалова не се развива добре, плаши ме голямата репресия, защото може така да се опитват да сплашат съдиите”, предположи бившият министър.

Той определи като „неуместна” намесата на френския посланик Дьо Кабан по случая с делата на съдия Ченалова. Станков продължи защитната си реч, като припомни, че няма завършен съдебен процес, дори не е завършено и разследването и не може така да се хвърлят обвинения срещу действащ член на съдебната система.