„Бромак” поиска отвод на целия състав по делото за КТБ

Преди днешното заседание на Върховния административен съд те внесоха молби за отвода на трима от съдиите - Милка Панчева, Александър Еленков и Наталия Марчева

Заради съмнения за безпристрастността на съдиите. Адвокатите на основния акционер в банката „Бромак” изразяват съмнения за безпристрастност за всеки един от членовете на състава по делото за лиценза на КТБ.

Преди днешното заседание на Върховния административен съд те внесоха молби за отвода на трима от съдиите - Милка Панчева, Александър Еленков и Наталия Марчева, съобщава БТВ. По-рано те поискаха оттеглянето на шефа на съда Георги Колев (коментирал хода на делото преди да влезе в състава) и докладчика Росен Василев (командирован във ВАС по искане на председателя). 

Аргументите им са, че сегашната 5-членка е последна инстанция по делото за отнемане на лиценза на КТБ, а адвокатите припомнят, че Панчева, Марчева и Еленков са били в състав по две жалби на вложители в банката срещу отнемането на лиценза й и поради тази причина са предубедени. Днес в КТБ влязоха временни синдици, които трябва да гарантират, че активите й няма да бъдат разграбени. Това стана след законови промени, тъй като ВАС все още не е отнел окончателно лиценза на банката и така не може да започне процедура по несъстоятелност.