Съдия: След Янева оставки да подадат и заместничките й в СГС

Напрежението в съда е единствено по оста съдии - ръководство, твърди Весислава Иванова

Заместниците на Янева Богдана Желевска? и Петя Крънчева остават на своите постове, въпреки оставката на председателя на СГС. Необяснимо е тяхното упорство да не се отказват от позициите си. Ако те се оттеглят доброволно, това би улеснило работата на новия председател на най-големия съд в България. Тази позиция защити в студиото на Би Ти Ви съдия Весислава Иванова.

Тя разкри, че проверка срещу Желявска по повод случайното разпределение на делата е установила сериозни нарушения. Съдийката изрази надежда, че този път ВСС ще излезе с конкретно решение, а няма да чака някой външен фактор, например – посланик, за да се произнесе. В резултат именно на външна намеса вече има образувани две дисциплинарни производства – по делата „Белведере“ и „КТБ“.

Съдия Иванова призна, че има напрежение в съда, но не между съдиите, а единствено по оста съдии - ръководство. Има и много сериозни проблеми в съдебната система, затова трябва да се действа решително, да се решават категорично и в съответствие със закона.