Цар Киро остава в ареста

Новото обвинение, повдигнато тези дни от Специализираната прокуратура, е e за организиране на престъпна група за търговия с наркотици

Кирил Рашков, по известен като цар Киро остава в ареста. Това реши Пловдивският апелативен съд, който разглежда обжалването на мярката му, постановена преди седмица от по-долна инстанция. Въпреки твърденията за здравословни проблеми, обвиняемият няма да бъде пуснат на свобода. Той няма да излезе и на 10 март, когато така или иначе трябваше да бъде освободен, ако Специализираната прокуратура не беше повдигнала обвинение спрямо него.

Преди седмица окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов остро настоя колегите му от Специализирана прокуратура да положат усилия, защото изтича крайният срок, по който по закон Рашков може да бъде задържан по обвинението на Окръжна прокуратура- Пловдив за съхраняване и пренасяне на живак. Новото обвинение, повдигнато тези дни от Специализираната прокуратура, е по чл. 321 ал. 6, свързано с 354 А- организиране на престъпна група за търговия с наркотици.