Асен Бербатов призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата

Братът на футболната ни звезда Димитър Бербатов получи една година и два месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за разпространение на дрога

Асен Бербатов призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, одобрено от окръжния съдия Атанас Маскръчки в Благоевград. Така той получи една година и два месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за разпространение на дрога.

Срещу брата на футболната ни звезда Димитър Бербатов бе повдигнато обвинение за два случая на продажба на дрога. На 6 ноември 2012 г. около 19,10 часа на главната улица в Благоевгра, той продал на благоевградчанина Б. В. 0,62 грама кокаин за 77,50 лева. Вторият случай е от 15 март 2013 г., когато около 21 часа, отново в центъра на Благоевград пласирал на А. А. срещу 90 лева 0,86 грама кокаин.

Бербатов имаше и второ обвинение за шофиране без книжка. На рождения ден на брат си - 30 януари 2013 г. той е бил засечен да шофира колата на жена си "Сеат Леон" без свидетелство за управление, след като полицията му го отнела на 10 месеца по-рано. За това нарушение сега той получи ново наказание - без право да управлява автомобил 1 г.

През октомври 2012 г. Асен бе задържан на главен път Е-79 в колата на жена си, като полицаите откриха в бебешкото столче на сина му 19 грама кокаин. Районният съд в Дупница му даде 1 г. условно, но той обжалва наказанието пред окръжния съд в Кюстендил.